Münih Batı Trakya Türk Derneği‘nin eski Başkanı’nı kaybettik

Münih Batı Trakya Türk Derneği‘nin eski Başkanı’nı kaybettik

 Münih Batı Trakya Türkleri Aile Derneği eski Başkanlarından Ömer Nasuf hayatını kaybetti.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklı davasına o da gönülden bağlıydı ve Almanya’nın Münih kentinde uzun yıllar yaşamını sağlamak üzere bir yandan çalışırken diğer yandan da Münih Batı Trakya Türkleri Aile Derneği’nin değişik kademelerinde görev yaptı.

Yunus Emre Öğretmen Okulu mezunu olan 73 yaşındaki Ömer Nasuf, Almanya’da BMW fabrikasından emekli olduktan sonra Batı Trakya’da doğup büyüdüğü Kargılı Sarıca köyünde yaşamını sürdürüyordu. O da yakalandığı Koronavürüse karşı yaşam savaşı verdi ancak kurtulamadı ve 30 Aralık 2020 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Münih Batı Trakya Türkleri Aile Derneği tarafından şu yazılı açıklama yapıldı:

“Derneğimiz eski başkanlarından ve yöneticilerinden, Gümülcine‘nin Kargılı Sarıca köyünden olan Ömer Nasuf, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve kederli ailesine sabırlar dileriz.

Değerli büyüğümüz, derneğimize ve cemiyetimize vermiş olduğu emek ve katkılardan dolayı her zaman rahmet ve minnet ile anılacaktır. Ruhu şâd mekanı cennet olsun inşallah.”

Avrupanın Sesi ailesi olarak Ömer Nasuf Başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanı Cennet olsun.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Innes-Brown'dan Türk sağlık sistemine övgü
Önceki Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Innes-Brown'dan Türk sağlık sistemine övgü
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı