Muhalefet partileri hükümetten Filistin’i tanımasını istedi

Muhalefet partileri hükümetten Filistin’i tanımasını istedi

Muhalefet partileri, hükümetten İspanya, İrlanda ve Norveç gibi Filistin devletini tanıma kararı almasını talep etti.
Ana muhalefet SİRİZA Partisi tarafından yayımlanan açıklamada, Filistin konusunda iki devletli çözümün desteklendiği belirtilerek, hükümete bu konuda inisiyatif alma çağrısı yapıldı.

"Yunan hükümetinin bu konuda inisiyatif alması için mücadele ediyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) kararları ve 1967 sınırları temelinde, Doğu Kudüs’ün Filistin devletinin başkenti olacağı ve halkın barış içinde yaşayabileceği iki devletli çözümün desteklendiği kaydedildi.

PASOK Partisi meclis grubu temsilcisi Dimitris Mancos da mecliste yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın Filistin devletini tanıması gerektiğini vurguladı. Mancos, bölgedeki karışıklığın ancak BM’nin karar verdiği gibi Filistin devletinin kurulmasıyla önlenebileceğini belirtti.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ise hükümete Filistin devletini tanıması hususunda baskı yaparak Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis’e soru önergesi sundu. Önergede, "1967 sınırları içinde ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımak konusunda hükümetin ne yapmayı planladığı" soruldu.

Özgürlük Seyri Partisi Başkanı Zoi Konstantopulu da mecliste yaptığı konuşmada hükümete seslenerek, "Filistin devletinin tanınması konusunda tutum alın. Bunu zaten üç AB üyesi ülke yapıyor ve diğerleri de bunu takip edecek. Ülkemizin geri kalmamasının büyük önemi var." dedi.

Konstantopulu ayrıca Başbakan Kiriakos Miçotakis’ten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin işlediği suçları kınamasını istedi.

Yunan Parlamentosunda temsil edilen Yeni Sol Partisi de daha önce Yunanistan’ın İspanya, İrlanda ve Norveç gibi Filistin devletini tanıma kararı almasını talep etmişti.

Müftülerimiz Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları Konulu Panele Katıldılar
Önceki Müftülerimiz Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları Konulu Panele Katıldılar
A Millî Takımımız, Medya Mensuplarıyla Bayramlaştı
Sonraki A Millî Takımımız, Medya Mensuplarıyla Bayramlaştı