Milletvekili Zeybek; ‘Azınlık sorunlarına bu kadar ilgisiz başka bir hükümet olmamıştır’

Milletvekili Zeybek; ‘Azınlık sorunlarına bu kadar ilgisiz başka bir hükümet olmamıştır’

Milletvekili Zeybek meclisteki konuşmasında İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununu gündeme getirdi.

İskeçe Yeni Sol Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek, mecliste yaptığı konuşmada Yeni Demokrasi hükümetinin azınlık politikasını eleştirdi. Konuşmasında İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununu yeniden gündeme taşıyan Zeybek, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Zeybek, 2024 bütçe görüşmeleri sırasında meclis genel kuruluna seslendi. Zeybek, bugün (14 Aralık Perşembe) yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi ve özellikle tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sorunlara vurgu yaptı. Hükümetin çiftçi kesimini desteklemediğini belirten Zeybek, bütçenin tarım sektörünü desteklemekten uzak olduğunu söyledi. Yeni Sol Meclis Grubu olarak yiyeceklere uygulanan KDV’de (FPA) indirim yapılmasını talep ettiklerini kaydeden Zeybek, çiftçilerin kullandığı yakıtta indirim ve Tarım Tazminatları Kurumu ELGA’nın daha fazla desteklenmesini istedi.

İskeçe Milletvekili Zeybek konuşmasında azınlık sorunlarını da dile getirdi. İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesindeki bina sorununu gündeme getiren Hüseyin Zeybek, okulun daha önce sabah ve öğleden sonra olmak üzere vardiyalı eğitim vermek zorunda olduğunu hatırlattı.

Zeybek, “Okulda haftalar süren boykot sonrasında artık sadece sabah eğitim veriliyor ancak bazı sınıfların kullanılamaması sonucunda bu kez de öğrenciler sınıflarda adeta üst üste çok zor şartlarda eğitim almak zorunda kalıyor.” dedi.

Hüseyin Zeybek, azınlık lisesindeki bina sorununun nihai şekilde çözüme kavuşmasının ancak yeni bir bina ile mümkün olduğunu vurguladı.

Zeybek, hükümetin azınlık sorunlarıyla ilgili olarak bir inisiyatif almak istemediğini belirterek, “Azınlık sorunlarına bu kadar ilgisiz davranan başka bir hükümet olmamıştır. Azınlığın haklarına karşı bu kadar otoriter bir şekilde yaklaşan bir başka hükümet olmamıştır. Vatandaşlar arasında eşitsizlikleri arttırarak vatandaşlar arasında bölücülük yapmıştır. Bizler Yeni Sol olarak tüm bu konuları ortaya çıkartmak için buradayız. Bu durumun tersine dönebilmesi için mücadele etmek için buradayız. Yeni Demokrasi pandemisinin yenilmesi için buradayız.” diye konuştu.

İskeçe Devlet Hastanesinin içinde bulunduğu zor durumu da dile getiren Zeybek, “Bu hastanemiz artık sağlık ocağı haline geldi. Personel sıkıntısı artık bu hastanenin normal bir şekilde çalışmasını imkansız hale getiriyor.” dedi.

Zeybek, dahiliye ve yoğun bakımda yaşanan eksiklik ve sorunlara da atıfta bulundu.

DİTİB imam eğitimini bir üst seviyeye taşıyarak yeni bir dönem başlatıyor
Önceki DİTİB imam eğitimini bir üst seviyeye taşıyarak yeni bir dönem başlatıyor
Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama
Sonraki Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama