Kuş: Kullanılacak her bir oy Türkiye’nin geleceği için önem taşıyor

Kuş: Kullanılacak her bir oy Türkiye’nin geleceği için önem taşıyor

Messe Essen – Grugahalle’deki seçim merkezini ziyaret eden Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş, “Cumhurbaşkanlığı II. Tur seçimlerinin ülkemize hayır getirmesini Allah'tan temenni ediyorum” dedi.

Yurt dışı seçimlerinin ilk gününü Avrupa’nın Sesi için değerlendiren Kuş, “Kullanılacak her bir oy Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyor. Bugün ikinci turun ilk günü başlamış bulunuyoruz. Başkonsolosluklarda seçim merkezlerini geziyoruz, vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi var. İkinci tur seçimler için tekrar uzaktan geliyorlar. Buna rağmen vatandaşlarımız ilgi gösteriyorlar. Umuyorum birinci turdaki katılımı yine aynı şekilde yakalayacağız. Tahmin ediyorum ki o civarlarda bir katılım olabilir.Ben bütün vatandaşlarımızın mutlaka gidip oylarını kullanmalarını özellikle istirham ediyorum." dedi.

Kuş, sandığa ulaşım konusunda zorluk çeken vatandaşlara yardımcı olacaklarını ifade eden Kuş, “UID olarak imkanı olmayan kardeşlerimizin bizi aramaları durumunda kendilerini sandığa kadar götürüyoruz. İmkanı olmayan, gidemeyen, engelli olan, yaşlı olanları taşımak gibi bir görevi de kendimize görev biliyoruz” diye konuştu.

Essen’de Cumhurbaşkanlığı II. Tur seçimlerine yoğun ilgi
Önceki Essen’de Cumhurbaşkanlığı II. Tur seçimlerine yoğun ilgi
1 Mayıs yürüyüşünde
Sonraki 1 Mayıs yürüyüşünde "Özgür Filistin" yürüyüşünde destek