KRV’de test sonucu getirenler karantinaya tabi tutulmayacak

KRV’de test sonucu getirenler karantinaya tabi tutulmayacak

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) bugünden geçerli olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri dışından gelen ve koronavirüs test sonucu getirenler karantinaya tabi tutulmayacak.

Kuzey Ren Vestfalya Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre, eyalete hava, kara ve deniz yoluyla gelenlerden son 48 saatte yapılmış, Almanca ya da İngilizce test sonucu belgesi istenecek.

Almanya’da salgın hastalıklarla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü (RKI), Türkiye’de yapılacak koronavirüs testlerinin Alman makamları tarafından kabul edileceğine yönelik açıklamada bulunmuştu. Münster Yüksek Mahkemesi, daha önce Avrupa Birliği ülkeleri dışından gelecek kişilere karantina uygulanamayacağına dair karar vermişti. Bugün yayımlanan bu genelge ise mahkemenin bu kararını geçersiz kılmış oldu.

Türkiye'den gelen ve Almanya’ya girişlerinde testin negatif olduğunu ispatlayan belgeyi yanlarında bulundurmayanlar ise evlerinde 14 gün karantina altında kalacak, ev halkı dışında kimse ile görüşmeyecek, misafir kabul edemeyecek. Bu kişiler, ayrıca sağlık durumlarıyla ilgili bağlı bulundukları sağlık kurumları ile irtibata geçerek bilgi vermek zorunda olacak.

Almanya’nın KRV eyaletinde karantina uygulaması mahkeme kararıyla kaldırıldı
Önceki Almanya’nın KRV eyaletinde karantina uygulaması mahkeme kararıyla kaldırıldı
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti