Kilise iftar için Müslümanlara kapılarını açtı

Kilise iftar için Müslümanlara kapılarını açtı

Gönüllüler tarafından yapılan yemekler ile düzenlenen iftar hakkında Katalan Faslı Kadınlar Derneği'nin Başkanı Faouzia Chati, "Hepimiz kardeş gibiyiz ve birbirimize de yardım etmeliyiz" ifadelerini kullanırken kilisenin papazı Peder Peio Sanchez, "Farklı kültürlerde, farklı dillerde hatta farklı dinlerde kişiler olarak oturup konuşma konusunda bazı politikacılardan daha yetenekliyiz" dedi.

Virüs kısıtlamaları sebebiyle kapalı alanlarda toplanmanın yasak olduğu İspanya’da, bir Katolik kilisesi, Müslümanlara iftar yemeği vermeye başladı.

Barcelona'daki Santa Anna Katolik kilisesi, avlusunu Müslümanlar için açarken gönüllüler tarafından hazırlanan yemeklerle iftar töreni düzenledi.

Ramazan ayının başladığı günden bu yana her gün birçoğu evsizlerden oluşan 50 ila 60 kişiye yemek veren kilisede iftar törenleri Katalan Faslı Kadınlar Derneği'nin Başkanı Faouzia Chati'nin kilisenin papazı Peio Sanchez'e ulaşmasıyla başladı.

Katalan Faslı Kadınlar Derneği'nin Başkanı Faouzia Chati, eskiden şehirde iftar toplantıları düzenlediklerini belirtirken virüs sebebiyle bunu bu Ramazan ayında gerçekleştiremediklerini belirtti.

Chati, "Hepimiz kardeş gibiyiz ve birbirimize de yardım etmeliyiz" ifadelerini kullanırken Santa Anna kilisesi papazı Peder Peio Sanchez, "Farklı kültürlerde, farklı dillerde hatta farklı dinlerde kişiler olarak oturup konuşma konusunda bazı politikacılardan daha yetenekliyiz" dedi.

Santa Anna Katolik kilisesindeki iftara katılan Fas asıllı Hafid Oubrahim ise, "Hepimiz aynıyız. Katolik veya başka bir dine mensup olabilirsiniz. Ben Müslümanım ve bu sorun değil" dedi.

Fenerbahçe şampiyonluk peşinde
Önceki Fenerbahçe şampiyonluk peşinde
Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat
Sonraki Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat