İstanbul Haliç’te denizden haç çıkarma töreni

İstanbul Haliç’te denizden haç çıkarma töreni

Hristiyanların önemli yortularından biri olan Theofania (Hz. İsa’nın vaftiz edilişinin simgeleyen tören) İstanbul’da kutlandı.

Theofania İstanbul’da Fener Rum Patrikhanesi’nde düzenlenen dini ayin ve Haliç Sahili’nde denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.

Fener Rum Patriği Vartholomeos, patrikhane içindeki Aya Yorgi Kilisesi’nde düzenlenen töreni yönetti. Sabah 09.00’da başlayan ayinde, dualar edildi, mum yakıldı. SİRİZA lideri Stefanos Kasselakis de kilisede düzenlenen törene katıldı.

Vartholomeos ile ayine katılanlar, daha sonra Haliç Sahili’ne yürüdü. Vartholomeos buradan suya haç attı. Atılan haçı denizden çıkarmak için kadınların da yer aldığı 50’ye yakın kişi denize atladı. Haçı denizden çıkarmayı başaran kişi, Dedeağaçlı Kostas Kipros oldu.

Dedeağaç’tan geldiğini söyleyen Kipros, "Çok mutluyum. Herkes için en iyisini diliyorum. Haç için dalmaya karar verdim. Şanslıydım haçı ben çıkardım." diye konuştu. İstanbul’daki törene Yunanistan’dan giden çok sayıda Yunanlı turist de katıldı.

Deniz polisinin güvenlik önlemleri aldığı Balat’taki törenin bir benzeri, eş zamanlı olarak Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş’ta da gerçekleşti.

Almanya'da saygı ve minnetle anılan Recep Aydın için dualar edildi
Önceki Almanya'da saygı ve minnetle anılan Recep Aydın için dualar edildi
Güglingen’de DİTİB’in “40. Yıl Gençlik Buluşması” coşkuyla kutladı
Sonraki Güglingen’de DİTİB’in “40. Yıl Gençlik Buluşması” coşkuyla kutladı