İskeçe Müftüsü Mete'ye aşırı sağcılardan gözdağı: "İyi Türk Ölü Türk’tür”

İskeçe Müftüsü Mete'ye aşırı sağcılardan gözdağı: "İyi Türk Ölü Türk’tür”

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Hafız Ahmet Mete’nin kaldığı binanın asansörüne “İyi Türk ölü Türktür” tehdit yazısı yazıldı.

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da 2 Kasım gecesi gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında camilere ve din görevlilerine yönelik hakaret ve tehditlerde bir artış gözlemlendi.

Yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığı kaynaklı olaylarda Avrupa ülkeleri başı çekmeye devam ediyor. İskeçe’de aşırı sağcı Yunan milliyetçileri tarafından, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Hafız Ahmet Mete’nin kaldığı binanın asansöründe bulunan aynaya “İyi Türk ölü Türk’tür” yazısı yazıldı.

Müftü Ahmet Mete sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dünya pandemi ve ölümlerle uğraşırken, maalesef (X.A.) imzalı 'Kalos Turkos mono nekros'. “Skata sta mutra hoca.” “İyi Türk Ölü Türk’tür” yazısı kaldığımız binanın asansör aynasına yazılmıştır" dedi.

Yetkililerin dikkate almalarını umuyoruz

Mete, "Öncelikle Türklüğümüzü tasdik etmeleri takdire şayandır. Ancak “Azınlık rahattır, eşitlik vardır” diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazımdır. Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın bu durumlara hala üç maymunu mu oynayacaktır. Bina sakinleri emniyeti aramış ve polisler ilgilenmiştir. Yetkililerin bunu dikkate almalarını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

TİKA, KKTC'deki fidan üretim merkezini modernize etti
Önceki TİKA, KKTC'deki fidan üretim merkezini modernize etti
Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti
Sonraki Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti