Hanau ıkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

Hanau ıkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı
Hanau ıkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

4 Türk 9 kişinin hayatını kaybettiği Hanau katliamanın 2'inci yıldönümü yaklaşırken katliamda hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı. 

Hanau kenti, terör saldırısında 4'ü Türk 9 kişinin yaşamının yitirdiği 19 Şubat 2020 tarihinden önceki gibi renkli bir şehir olması artık zor gibi görünüyor.

Hanau saldırısında Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu ve Ferhat Unvar ile birlikte 9 kişi yaşamını yitirmişti.

Katliam gecesi hayatını kaybeden Gökhan Gültekin'in abisi Çetin Gültekin; "Olay bütün yönleriyle aydınlatılsın, Alman devleti artık ırkçı eylemleri görmezden gelmekten vazgeçsin" diye konuştu.

Hanau 19 Şubat 2020 öncesi gibi asla olmayacağını söyleyen Gültekin: “Hanau 19 Şubat 2020 öncesi gibi asla ve asla olamaz artık. Korkusuz bir hayatımız vardı. Bu yaşıma kadar korku nedir bilmiyordum. Evlat sahibi olduğum için bu iki yıldır bize korkuyu yaşattırdılar, ne demek olduğunu bize gösterdiler. Korku içinde yaşıyoruz. Artık korkusuz dışarı çıkamıyoruz. Bu iki sene içinde Hanau'da hiç birşey değişmedi. Mölln'de değişmediği için Solingen oldu. Solingen’de değişmediği için Köln'ü yaşadık. Köln'de değişmediği için Kassel'i yaşadık, Halle'yi yaşadık. Şimdi hanau'yu yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Tadilatı tamamlanan Heiligenhaus Ulu Camii ibadete açıldı
Önceki Tadilatı tamamlanan Heiligenhaus Ulu Camii ibadete açıldı
Duisburg’da “Sabah Namazı Buluşması ve Kur’an Ziyafeti”
Sonraki Duisburg’da “Sabah Namazı Buluşması ve Kur’an Ziyafeti”