Gurbetçilerden Türkiye’ye Vefa Eli

Gurbetçilerden Türkiye’ye Vefa Eli

Adak, akîka ve şükür kurbanı kesimlerini her ay düzenli olarak gerçekleştiren WEFA, Türkiye’deki ihtiyaç sahibi aileleri de unutmadı. Yardım çalışmasına ilişkin ayrıntılı bilgi veren WEFA Projeler Birimi Sorumlusu Mehmet Bakıcı şu sözleri kaydetti:

“Hayırseverlerimizin kurumumuza bağışladığı adak, akîka ve şükür kurbanlarını bu ay Türkiye’de kesip ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle yaptığımız yardım çalışmalarımızı İstanbul, Bursa, Sivas, Samsun ve Erzurum’da gerçekleştirdik. Toplamda 439 hisse kurbanı yetim aileler başta olmak üzere hastalara, yaşlılara, kimsesizlere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yardım çalışmalarımızdan 1.664 aile istifade etti. Hayırseverlerimizin de desteğiyle her aileye yaklaşık 5 kilo kurban eti dağıtmış olduk. Buradan bir kez daha tüm hayırseverlere teşekkür ederiz.”

Sivas İl Müftü Vekili Ünal Tan ise “Ramazan ayı öncesi yapılan bu iyilikle ihtiyaç sahibi aileleri sevindiren hayır sahibi vatandaşlara şükranlarımı sunuyorum.” dedi.   

Nasıl Bağış Yapabilirim?

Adak, akîka ve şükür kurbanı bağışında bulunmak hayırseverler wefa.org sayfası üzerinden online bağış yapabilecekleri gibi +49 221 880 64 80 numaralı telefonu arayarak Tele-Bağış yoluyla da bağışlarını gerçekleştirebilirler. WEFA bürolarında veya temsilciliklerde makbuz karşılığı elden de bağış yapılabilir. Ayrıca WEFA’nın hesap numarasına da havale yapılabilmektedir.  Açıklama kısmına bağış türünün “Adak, akîka vb.” yazılması gerekmektedir.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Ukrayna'ya yardım götürmek istiyor
Önceki Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Ukrayna'ya yardım götürmek istiyor
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor