Gümülcine ve İskeçe Müftülüklerinden encümen seçimleri için çağrı

Gümülcine ve İskeçe Müftülüklerinden encümen seçimleri için çağrı

Gümülcine ve İskeçe müftülükleri, 20 Aralık Çarşamba günü yapılacak Encümen Heyeti seçimlerine katılma çağrısında bulundu.

İskeçe Müftülüğü bugünkü (15 Aralık Cuma) cuma hutbesinde Batı Trakya genelindeki azınlık okullarında yapılacak Encümen Heyeti seçimlerine yer verdi. Müftülük, öğrenci velilerinden azınlık okullarına sahip çıkarak Encümen Heyeti seçimlerine katılma çağrısında bulundu.

İskeçe Müftülüğünün sosyal medyadan da paylaştığı cuma hutbesinde encümen seçimleriyle ilgili şu ifadelere yer verildi:
“Din kardeşlerimiz, toplumumuz ve geleceğimizi inşa edecek olan evlatlarımız için yapabileceğimiz ne varsa çekinmeden ve bir ibadet aşkı içerisinde yapmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Birçoğumuzun bildiği gibi, önümüzdeki 20 Aralık Çarşamba günü azınlık okullarımızda encümen seçimleri yapılacaktır. Bu seçimlerin azınlık okullarımız ve dolayısıyla toplumumuz için önemi çok büyüktür. Bundan dolayı biz de bu konuda hassas olmalı ve sorumluluğumuzun farkında olarak okullarımıza giderek bu seçimlere katılım sağlamalıyız. Geleceğimiz için bunun önemini unutmamalıyız.”

Gümülcine Müftülüğünün cuma hutbesinde de azınlık okullarına sahip çıkmanın önemine vurgu yapıldı. Gümülcine Müftülüğünün hutbesinde, gençliğin daha iyi eğitim alarak yetişeceği okulların yöneticilerini seçmek ve azınlık okullarına sahip çıkmak amacıyla 20 Aralık Çarşamba günü yapılacak Encümen Heyeti seçimlerine tüm öğrenci velilerinin katılması için çağrıda bulunuldu.

DİTİB imam eğitimini bir üst seviyeye taşıyarak yeni bir dönem başlatıyor
Önceki DİTİB imam eğitimini bir üst seviyeye taşıyarak yeni bir dönem başlatıyor
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı