Güclü bir potansiyele sahibiz

Güclü bir potansiyele sahibiz
Güclü bir potansiyele sahibiz
Güclü bir potansiyele sahibiz
Güclü bir potansiyele sahibiz

İş Dünyası dergisi ve DTİK in Mediator Restaurantta ortaklaşa düzenlediği sabah kahvaltısına çok sayıda davetli katıldı.

 T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Ticaret Ataşesi İrem Emekçi Konuk, ATİAD Genel başkanı Aziz Sarıyar, TDU Başkanı Nurdan Ertogan ve çok sayıda davetlinin katıldığı sabah kahvaltısı samimi bir havada geçti.

BİRLİKTE SİNERJİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
DTİK adına konuşan Kemal Şahin, ’’Kısa adı DTİK olarak  Dünya Türk iş Konseyi olarak, Türkiye’den gelen ve Türk dostu olan iş insanlarını buluşturarak, geniş kapsamlı bir network ve sinerji oluşturmak istiyoruz. Burada güçlü bir potansiyelimiz var ve bu potansiyeli iki ülke çıkarlarına yönelik kullanmalıyız. Bunları yaparken geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin önünü açmak, onlara rol model olmak ve onları iş piyasasına kazandırmak için de çalışmalarımız olacaktır. Bizim başarılı olmamız bize karşı olan siyasi önyargılarında ortadan kalkmasına vesile olacaktır’’ dedi.

GÜÇLÜ BİR İŞ DÜNYASI İKİ ÜLKE İÇİN FAYDALIDIR
İş insanlarına hitaben bir konuşma yapan T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, ’’Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen iki ülke Cumhurbaşkanları görüşmesi Türkiye Almanya arasındaki uzun yıllara dayanan bağları daha da güçlendirmiştir. Burda mevcut olan iş dünyasının daha güçlü olması iki ülkenin de yararına olacaktır. Biz T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu ve Ticaret Ataşeliğimiz ile burada başarılı iş insanlarımızı desteklemeye devam ediyor, güçlü bir lobi oluşması yönünde katkı sağlıyoruz’’ dedi.

SİYASİ KATILIM ÖNEMLİ
Almanya’da siyasi katılımın önemine işaret eden T.C. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ise şunları söyledi. ’’Almanya’daki geleceğimizin daha iyi olabilmesi için siyasi katılım büyük bir önem arzetmektedir. Başta gençlerimiz olmak üzere ilgisi olanları siyasete yönlendirmek zorundayız. Bölgenizde faal olan Alman derneklerine üye olup, yönetim kurullarına girmek bize karşı olan önyargıların kırılmasına vesile olacaktır. Sosyal ve kültürel alanda katılım siyasi katılım kadar önemlidir’’ dedi.

MEDİATOR LEZZETİNE ÖDÜL
Verdiği hizmet ve oluşturduğu ortam ile herzaman takdir kazanan Mediator Restaurant İş Dünyası tarafından ödüle layık görüldü. Kemal Şahin’den ödülü alan işyeri sahibi Vijdan Taşcı, ’’Uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile sunduğumuz leziz yemeklerimizin ve sağladığımız nezih ortamın takdir görmesi bizleri son derece mutlu etti. Bu ödüle bizleri layık gören herkese ve bizleri bugünlere taşıyan müşterilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Almanya'da bir ilk: DİTİB'in dijital etkinliğinde 2,600 çocuğa özel hediyeler!
Önceki Almanya'da bir ilk: DİTİB'in dijital etkinliğinde 2,600 çocuğa özel hediyeler!
BTTDD Bursa Şubesi Gençlik Kolları'ndan YTB'ye ziyaret
Sonraki BTTDD Bursa Şubesi Gençlik Kolları'ndan YTB'ye ziyaret