Fransa’da feshedilen aşırı sağcı grubun liderine hapis cezası

Fransa’da feshedilen aşırı sağcı grubun liderine hapis cezası

Ülke basınındaki haberlere göre, aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour’un aralık ayında düzenlediği mitingde şiddete başvurduğu için gösterilere katılması yasaklanan Cacqueray-Valmenier, 15 Ocak'ta aşı karşıtı gösteriye katıldığı için gözaltına alınmasının ardından dün tutuklandı.

Tutuklu bulunan Cacqueray-Valmenier’e, Haziran 2020’de Paris’teki faşizm karşıtı bir bara beyzbol sopaları ve göz yaşartıcı gazlarla düzenlenen saldırıyla ilgili olarak 1 yıl hapis cezası verildi.

Zemmour’un mitingindeki şiddet olayları sonrası, ZVP 5 Ocak’ta bakanlar kurulu kararıyla feshedilmiş, Cacqueray-Valmenier’e gösterilere katılma yasağı getirilmişti.

Cacqueray-Valmenier, aralık 2018’deki bir Sarı Yelekliler gösterisindeki şiddet olaylarıyla ilgili olarak 6 ay tecilli, bar saldırısıyla ilgili olarak da 10 ay tecilli hapis cezasına çarptırılmıştı.

ZVP’nin lideri Marc de Cacqueray-Valmenier, geçen yıl Azerbaycan-Ermenistan savaşında, Ermenistan saflarında savaşmak için Dağlık Karabağ’a gittiğini duyurmuştu.

Yunanistan'da papazın yaptığına bak
Önceki Yunanistan'da papazın yaptığına bak
Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat
Sonraki Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat