Essen Yeni Camii, ilk bayramda doldu taştı

Essen Yeni Camii, ilk bayramda doldu taştı

Ramazan Bayramı’nın ilk günü haftanın ilk iş gününe denk gelmesine rağmen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Essen Mekez Camii’nde bayram namazı için doldu taştı.

Essen DİTİB Merkez Camii’ne sabahın erken saatlerinde akın eden Müslümanlar bayram anmazı için saf tuttu.

Bayram hutbesinde, “Ramazan’ı eda eden kullarına Rabbimizin bir ikramı olan bu bayram, birbirimize yaklaşma, gönlümüzün ve hanemizin kapılarını açma ve mutluluğumuzu paylaşma günleridir. Sevinç, kardeşlik, hoşgörü ve vefa duygularının bir arada yaşandığı zaman dilimleri olan bayramlar, mü’min olmanın şükrünü ve sevincini derinden hissettiğimiz güzide zaman dilimleridir” ifadeleri kullanıldı.

İslam âleminin Ramazan Bayramı’nın tebrik edildiği hutbede, “Bayramın âlem-i İslâm’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyoruz” duasında bulunuldu.

Bayram namazı sonrası Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir ve Din Hizmetleri Ataşesi Hakkı Gür ile cami din görevlileri ve dernek yöneticileri cemaatle başramlaştı.

Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir bayram namazı sonrası sosyal medya hesabınan yaptığı paylaşımda, “Açıldığında Avrupa’nın en büyüğü olacak DİTİB Essen Merkez Camii’ndeki ilk Bayram Namazını bu sabah insanlarımızla birlikte kılmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

DİTİB’de Ramazan Bayramı Coşkusu
Önceki DİTİB’de Ramazan Bayramı Coşkusu
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı