Essen’de seçime ilgi büyük

Essen’de seçime ilgi büyük
Essen’de seçime ilgi büyük
Essen’de seçime ilgi büyük

Yurt dışı sandıkların açıldığı oy verme işleminin ikinci gününde de Messe Essen - Grugahalle önünde uzun kuyruklar oluştu. Almanya’nın en çok Türk vatandaşının yaşadığı ve en çok seçmenin olduğu Essen’de oy verme işlemi gerçekleşti. 

Oyunu kullanan Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, “Essen Başkonsolosluğu olarak yurt dışı seçim bölgesinde en fazla seçmene sahip misyonlardan birisiyiz. 27 Nisan’da açılan sandıklarda oy verme işlemi 9 Mayıs’a kadar devam edecek. Vatandaşlarımız oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için gerekli tüm tertibatı aldık. Essen Başkonsolosluğu olarak Messe Essen – Grugahalle’de hafta içi 12 sandık, hafta sonu ise 15 sandık düzeninde görev yapacağız. Vatandaşlarımızın bilhassa hafta içi gelebilenlerin hafta için gelmesini özellikle tavsiye ediyoruz.

Hafta sona yoğunluk yığılma olabilir. Herkesin demokratik hakkını kullanabilmesi için de hafta içinde iyi faydalanarak oylarını kullanmalarını bekliyoruz" dedi.

Aydın, "Hedefimiz milli iradenin sandıkta tecelli etmesidir. Memleketimize, Almanya ve yurtdışındaki Türk toplumuna ve bütün dünyaya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Esslingen şehrine muhteşem eser
Önceki Esslingen şehrine muhteşem eser
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor