Essen'de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı

Essen'de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı
Essen'de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı
Essen'de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı
Essen'de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı
Essen'de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı
Essen'de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı

Harp sanatçısı Duygu Aydoğan ve Keman sanatçısı Beril Sun mini konserleriyle renk kattı.

Türk ve Alman milli marşlarından sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı Muavin Konsolos Emre Öngel tarafından okundu. 

Daha sonra kürsüye gelen Başkonsolos Şener Cebeci bir konuşma yaptı. Cebeci konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan bağımsızlık mücadelesi, milletin azmi ve kararlılığı sayesinde başarıya ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştır. Başta kurtuluş savaşında bağımsızlığımız için canlarını veren şehitlerimiz olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele veren askelerimizi ve 15 Temmuz gecesi demokrasimize darbe vurmaya çalışan hainler tarafından şehit edilen vatandaşlarımızı rahmet ve saygı ile anıyor, minnet duygularımız sunuyorum‘‘ dedi.

Görev süresi bu yıl dolan T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci Cumhuriyet Bayramı resepsiyon konuşmasının sonunda davetlilere kısa bir veda konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Aziz Milletim…

Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan bu gurur günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

İlanının 98’inci seneyi devriyesinde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını minnetle anıyorum.

Canları pahasına bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Aynı kutlu dava uğrunda mücadele ederken gazilik payesiyle şereflenen gazilerimize şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

İlk Meclis’ten bugüne kadar, milli iradenin mümtaz temsilcileri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş, gerektiğinde bedel ödemiş tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Türkiye’nin bekası, aziz milletimizin huzuru, emniyeti ve selameti için sınır boylarında ve sınırlarımız içinde cansiperane görev yapan güvenlik güçlerimize Rabbim’den muvaffakiyetler diliyorum.

Şanlı bayrağımızı dünyanın dört bir köşesinde gururla dalgalandıran işadamlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve kamu görevlilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Köklü tarihimizden, kadim değerlerimizden aldığımız güçle, 84 milyon bir ve beraber olarak, Türkiye’yi büyütmek ve hedeflerine ulaştırmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz.

Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgının en ağır evresini, sağlık altyapımızın gücü ve kapasitesi sayesinde başarıyla yöneterek geride bıraktık.

Aynı şekilde ekonomide de küresel ekonominin yüzde 3’ün üzerinde bir daralma yaşadığı 2020 senesini, biz yüzde 1,8 büyüme oranıyla kapattık.

Terörle mücadeleden kamu güvenliğine, yatırımlardan sınırlarımızın ötesinde gerçekleştirdiğimiz harekâtlara kadar hiçbir konuda, herhangi bir zafiyetin oluşmasına müsaade etmedik.

Bu süreçte, darbecilerin saldırılarıyla karşı karşıya olan Libyalı kardeşlerimiz ile Karabağ’daki işgale karşı mücadele eden Azerbaycan Türklerine verdiğimiz güçlü destek, her iki ülkenin de hamdolsun kaderini değiştirmiştir.

Libya’da darbeciler hezimete uğrarken, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de yaklaşık 30 yıllık işgalin ardından öz topraklarına kavuşmuştur.

Ülkemizi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarından dışlama girişimlerini de boşa çıkardık.

Zorlu salgın şartlarına rağmen ekonomide, iç siyaset ve dış politikada elde ettiğimiz bu başarılar, ülkemizin güçlü altyapısı yanında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin etkinliğini de gösteren önemli bir işarettir.

Geçen sene yakaladığımız bu ivmeyi, ekonomi, üretim, ihracat başta olmak üzere hamdolsun her alanda daha da güçlendirerek, 2021 yılında da devam ettiriyoruz.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı artık ufukta iyice belirmişken, hiçbir gücün, hiçbir kirli senaryonun, Türkiye’yi tökezletmeyi amaçlayan hiçbir sinsi saldırının bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz.

Milletçe, en büyük güvencemiz olan birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, büyük ve güçlü Türkiye davamızı hayata geçirmenin mücadelesini vereceğiz.

Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelede, milli mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade, son 98 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimiz olmayı sürdürecektir.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum.

Bu düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun!

Cumhuriyetimizin 98’inci yıldönümü kutlu olsun!”

Recep Tayyip ERDOĞAN
Türkiye Cumhurbaşkanı

Başkonsolos Cebeci kutlamaları kabul ettiği törende, törende ayrıca davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüştü
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüştü
Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat
Sonraki Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat