Essen Başkonsolosluğu ev sahipliğinde “Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamaları Grugahalle’de yapılacak

Essen Başkonsolosluğu ev sahipliğinde “Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamaları Grugahalle’de yapılacak
Essen Başkonsolosluğu ev sahipliğinde “Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamaları Grugahalle’de yapılacak
Essen Başkonsolosluğu ev sahipliğinde “Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamaları Grugahalle’de yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu ev sahipliğinde Messe Essen – Grugahalle’de gerçekleştirilecek kutlamalarda birbirinden özel etkinlikler yer alacak.

“Cumhuriyetin 100. Yılı” kutlamalarına ilişkin Avrupa’nın Sesi Medya Grubuna açıklama yapan Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, “100. Yılımızı büyük bir coşkuyla vatandaşlarımızla birlikte halka açık bir şekilde kutlamak istiyoruz” dedi.

Başkonsolos Aydın şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız ülkelerine, medeniyetlerine ve kültürlerine olan bağlılıklarını deprem felaketi döneminde ortaya koydular. Seçimler zamanında da ülkemizdeki gelişmelere yakın ilgilerini gösterdiler. Şimdi de 100. Yıl kutlaması vesilesiyle halkımızla, vatandaşlarımızla bir araya gelmek ve hep birlikte coşkuyla kutlamak istiyoruz.

100. Yıl kutlama etkinliği Messe-Essen’deki Grugahalle'de

Ülkemizden T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Yunus Emre Enstitüsü ile Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) tarafından desteklenen kutlama programına Ruhr havzasında önde gelen iş insanlarımız ve firmalarımızın da sahip çıkarak destek olduklarını memnuniyetle görüyoruz. Bu etkinliklerin halkımıza ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi onların değerli destekleri sayesinde mümkün olabilmektedir. Bu açıdan destekleri için müteşekkiriz. Hazırlıklarda ve organizasyonda bize destek veren, içerik planlamasından icrasına kadar sürekli dayanışma sergileyen çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcimize de şükran borcumuz var. Onların gönüllü ve fedakar destekleri sayesinde değerli bir program hazırlayabilmekteyiz. Kadim tarihimize, kültürümüze, örf, adet ve geleneklerimize yakışır şekilde 100. Yılımızı birlik ve beraberlik içinde kutlamak üzere tüm vatandaşlarımızı Grugahalle’ye davet ediyoruz.

Kutlamalar için en uygun yerin Messe-Essen’deki Grugahalle konser salonu olduğunu düşünüyoruz. 6 bin kişiye hizmet edebilecek kapasitede çok büyük bir alan. Dış alanı da değerlendirdiğimizde gün içerisinde 10-15 bin vatandaşımızın aileleriyle, çocuklarıyla gelip hem yemek yiyebilecekleri, hem de sergi alanlarını gezerek oyun ve aktivite alanlarında vakit geçirebilecekleri bir ortam hazırlıyoruz.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından “Türkiye’nin Renkleri” konseri kapsamında Mehter Takımı ve  Semazen gösterileri,  Zeybek ve  Horon Ekipleri, Semah Grupları ve Folk Dansları ile Itri Kültür ve Sanat Grubundan konserlerle renklenecek etkinliğimizde aile ve çocuk programları, yüz boyama, animasyon grupları, ebru ve hat sanatı ile Western Union aktiviteleri, paneller, sunumlar planlıyoruz.


Ücretsiz Giriş – Bütün Vatandaşlarımız Davetlidir

100. Yıl Kutlama Etkinliği Program Akışı

12:00 – 18:00 Aile ve Çocuk Programı:
- Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) İtri Kültür ve Sanat Grubu’nun Konseri
- Hacivat – Karagöz ve Animasyon Ekipleri
- Çocuk Oyun ve Eğlence Faaliyetleri ile Yüz Boyama
- Yiyecek İçecek Stantları
- Western Union Spor Aktiviteleri
- Kitap İmza ve Sergi Alanları

- 18:00 – 22:00 Resmi Program, Hitap ve Sunumlar
- Atatürk’ün Essen Ziyareti Sunumu

- T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı – “Türkiye’nin Renkleri Konseri” Mehter Takımı, Horon Grubu, Semah Grubu, Semazenler, Zeybek Ekibi

 

Almanya'da DİTİB’in ilk İmam Hatip Lisesi açıldı
Önceki Almanya'da DİTİB’in ilk İmam Hatip Lisesi açıldı
Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı
Sonraki Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı