Dolar kurunda Mehmet Şimşek etkisi

Dolar kurunda Mehmet Şimşek etkisi

Erdoğan, yeni dönemde ekonomiyi yeniden eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e emanet etti. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilmesiyle dolar kuru bir anda çakıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Meclis'te yemin ederek resmen göreve başladı. 13. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesini kamuoyuna açıkladı.

EKONOMİ MEHMET ŞİMŞEK'E EMANET
Çankaya köşkünde gerçekleştirilen törende eski bakanlara teşekkür eden Erdoğan, kabinenin en çok merak edilen ismini duyurdu. Erdoğan, ekonomiyi yeniden eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e emanet etti.

DOLAR SERT DÜŞÜŞ GÖSTERDİ
Mehmet Şimşek'in yeniden Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilmesiyle döviz kurlarında aşağı yönlü hareketlilik yaşandı. Dolar kuru kabinenin açıklandığı dakikalarda sert düşüş gösterdi. 21,350'den işlem gören dolar bir anda 21 TL'nin altına geriledi. Anlık olarak dolar kuru 20.97 TL'den işlem görüyor.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

1 Ocak 1967’de Batman’da doğan Mehmet Şimşek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde tamamladı. Ankara’da aynı fakültede bir yıl araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra Etibank bursu ile yüksek lisansın için İngiltere’de bulunan University of Exeter’e gitti.

Yüksek lisans eğitiminin ardından Türkiye’ye geri gelen Şimşek 3 ay Etibank’ta çalışmasının ardından ABD’ye yerleşti. Amerikan vatandaşı olan meslektaşı Annalise Granwald ile 1999 yılı itibariyle on yıl evli kalan Mehmet Şimşek ayrı ABD ve İngiltere vatandaşlığı da bulunmaktadır.

Ulusal ve uluslararası birçok kuruluşta çeşitli görevleri yürüten Şimşek 2009 yılında Gaziantep’te AKP’den milletvekili seçilerek siyasi kariyerini başlattı. 1 Mayıs 2009’da Kemal Unakıtan’ın yerine geldiği Maliye Bakanı görevini 2015’te bıraktı.

2010 yılında tekrar evlenen iki kız ve bir erkek çocuğa sahip olan Mehmet Şimşek Ankara’da yaşamaktadır.

HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?
Mehmet Şimşek’in eğitim hayatının ardından yürüttüğü görevler şu şekilde:

- 1988 Ankara Üniversitesi SBF Araştırma Görevlisi (1 yıl)
- EtiBank (3 ay)
- ABD’nin Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye üzerine Kıdemli Ekonomist (4 yıl)
- Union Bank Of Switzerland’da Hisse Senedi Analizi Bölümü
- Deutsche Bank Menkul Değerler Bölümü’nde
- Merril Lynch’te Akdeniz Bölge Sorumlusu ve ardından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi ekonomik ve stratejik araştırmalar bölümü başkanlığı
- 2007’de Gaziantep, 2011 ve 2015 yıllarında Batman’dan AKP Milletvekili
- 60. Dönem Hükümeti’nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı
- 61, 62, 63, 64. Dönem Hükümeti’nde Maliye Bakanı
- 65. Dönem Hükümeti’nde Başbakan Yardımcısı

Kaynak: türkiyegazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'deki yemin töreni dünya basınında geniş yer buldu
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'deki yemin töreni dünya basınında geniş yer buldu
Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı
Sonraki Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı