DİTİB, Türkiye’de yanan ormanlar için yardım kampanyası başlattı

DİTİB, Türkiye’de yanan ormanlar için yardım kampanyası başlattı
DİTİB, Türkiye’de yanan ormanlar için yardım kampanyası başlattı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya’da yaşanan sel felaketinin ardından, şimdi de Türkiye'nin birçok noktasında çıkan orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin tekrar ağaçlandırılması ve yangından etkilenen afetzedeler için yardım kampanyası başlattı.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Türkiye’de yangın felaketi için yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, kampanya ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kısa sürede Türkiye’nin birçok bölgesinde başlayan orman yangınlarının herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Türkmen, “Yangında hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yangından etkilenen kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangının kontrol altına alınması için canla başla çalışmalarını sürdüren ekiplere kolaylıklar diliyorum. Cenab-ı Hak tüm insanlığı her türlü afet ve musibetlerden muhafaza eylesin“ dedi.

Son günlerde yaşanılan afetlere dikkat çeken Türkmen, "Bir yandan Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde sel felaketinin açtığı yaraları sarmaya çalışırken diğer yandan Türkiye’nin değişik noktalarında ciğerlerimizi dağlayan orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Böylesi zor zamanlarda bizlere düşen, dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik içerisinde afetlerle mücadele etmek ve yaralarımızı el birliğiyle sarmaktır. Yaşanan bu büyük felaketin mağdurlarının acı ve üzüntülerini paylaşmak ve yanıp küle dönen alanların yeniden ağaçlandırılmasına destek olmak amacıyla Almanya çapında bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Camiamız ve tüm hayırsever kardeşlerimiz www.ditib.de adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan DE95 5023 4500 0141 4300 09 numaralı IBAN hesabına bağışlarını yaparak kampanyamıza destek olabileceklerdir.“ dedi.

Ercüment Aydın / Köln

 

YTB Türkiye Bursları’ndan Orman Yangınlarında Etkilenen Bölgelere Fidan Bağışı
Önceki YTB Türkiye Bursları’ndan Orman Yangınlarında Etkilenen Bölgelere Fidan Bağışı
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti