DİTİB Selimiye Camii "Dünya Temizlik Günü" etkinliğine katıldı

DİTİB Selimiye Camii "Dünya Temizlik Günü" etkinliğine katıldı

Saarland Eyaleti Völklingen şehrinde Dünya Temizlik Günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Völklingen Selimiye Camii ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Etkinlik komitesi başkanı Stefan Tautz, Dünya Temizlik Günü’nün, dünya genelinde gerçekleştirilen doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla her yıl düzenlenen bir çevre temizliği etkinliği olduğunu belirtti. Tautz, “Düzenlenen bu etkinliğe destek veren sivil toplum örgütlerine, çevreye duyarlı Völklingen halkına gönülden teşekkür ederim. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olursak yaşadığımız şehir güzel olur” dedi.

Konuşmaların ardından Selimiye Camii’nin çevresi, Wehrden Platz, Saarstraße, Saar Nehri kenarı, park alanlarınde çevre temizliği yapıldı.

Völklingen’de düzenlenen “Dünya Temizlik Günü” etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan DİTİB Selimiye Camii dernek başkanı Kamuran Başpınar, “Sadece bugün değil, bizler her gün cami ve çevresini temiz tutmaya çalışıyoruz. Bundan önce de Gençlik kollarımızla birlikle cami yanındaki otobüs durağını da dezenfekte yapmıştık. Camimiz ve Müslüman toplumu adına düzenlenen etkinliğe katılarak, yerel idarecilerin ve şehir sakinlerinin teveccühlerini ve desteklerini gördük” dedi.

Völklingen Belediyesi Başkanı Cristiane Blatt’ın tebrik ve teşekkür mesajını aldıklarını ifade eden Başpınar, “Camimize komite tarafından etkinliğe katılırmısınız teklifine hiç düşünmeden, destek veririz dedik. Camiler sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde yer alan merkezleridir söyleyerek sosyal sorumluluk etkinliğine DİTİB gençlik kolunundan 20 kişilik gönüllü ile yarım tona yakın çöp topladık. Komite aşkanı Tautz etkinlik sonrası özellikle DİTİB Selimiye Camii’ne teşekkürlerini iletti. Bizlere her zaman destek veren kadın, gençlik ve veli kollarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ercüment Aydın

Emel ve Arif dünya evine girdi
Önceki Emel ve Arif dünya evine girdi
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti