DİTİB, Ramazan ayı öncesi ‘Gıda Paketi Yardım Kampanyası’ başlattı

DİTİB, Ramazan ayı öncesi ‘Gıda Paketi Yardım Kampanyası’ başlattı
DİTİB, Ramazan ayı öncesi ‘Gıda Paketi Yardım Kampanyası’ başlattı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Ramazan ayı münasebetiyle “Sana İhtiyacı Olan Kardeşlerin Var!” çağrısıyla, ‘Gıda Paketi Yardım Kampanyası’ başlattı.

Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahiplerinin gıda gereksinimini bir nebze olsun karşılamak amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını belirten DİTİB Genel Başkan Vekili Abdurrahman Atasoy, “DİTİB olarak ‘Sana İhtiyacı Olan Kardeşlerin Var!’ çağrısıyla, 23 Ocak – 10 Mart 2023 tarihleri arasında ‘Gıda Paketi Yardım Kampanyası’ başlattık. Toplanan yardımlar Ramazan ayında gönüllülerimiz tarafından ihtiyaç sahiplerine gıda paketi olarak ulaştırılacak” dedi.

DİTİB teşkilatı tarafından dünyada meydana gelen doğal afet, açlık ve benzeri çeşitli vesilelerle yardım ve dayanışma kampanyaları düzenlendiğine dikkat çeken Atasoy, “Savaş ve çatışmanın hâkim olduğu ülkelerde ve kuraklığın hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşayan insanların değişmez yazgısı, ne yazık ki, hep açlık ve korku olmuştur. Bugün de milyonlarca kardeşimiz asgarî düzeyde dahi gıdaya erişim imkânından, maalesef, yoksun bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışmaktadır. Gelişen teknoloji ve iletişim vasıtalarıyla küçük bir köye dönüşen dünyamızda artık herkes birbirine komşu ve akrabadır. Dünyanın en uzak yerindeki bir insanın sevinci de acısı da artık tüm insanlığın ortak sevinci ve ortak kederi durumundadır” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde dünyanın farklı coğrafyalarındaki mazlum ve mağdur binlerce ihtiyaç sahibi aileye hayırseverlerin gönülden paylaştığı emanetleri ulaştıracaklarını söyleyen Atasoy, “Bu iyilik hareketini destekleyen bütün hayırseverlerimizin ve DİTİB ailesinin Cenab-ı Hak hayır ve hasenatlarını şimdiden kabul eylesin“ diye konuştu.

Atasoy, gönüllülük esasına bağlı yardım çağrısına destek vermek isteyenlerin www.ditib.de adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan DE09502345000141430005 numaralı IBAN hesabına havale yapabileceğini belirtti.

Ercüment Aydın / Köln

Wächtersbach DİTİB Camii’nin 47 yıllık tarihi kitap haline getirildi
Önceki Wächtersbach DİTİB Camii’nin 47 yıllık tarihi kitap haline getirildi
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti