DİTİB gençleri bilgileriyle yarıştı: Köln Bölgesi Almanya birincisi

DİTİB gençleri bilgileriyle yarıştı: Köln Bölgesi Almanya birincisi
DİTİB gençleri bilgileriyle yarıştı: Köln Bölgesi Almanya birincisi
DİTİB gençleri bilgileriyle yarıştı: Köln Bölgesi Almanya birincisi
DİTİB gençleri bilgileriyle yarıştı: Köln Bölgesi Almanya birincisi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından düzenlenen “22. Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması”nda dereceye girenler ödüllendirildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı cemiyetler arasında düzenlenen “22. Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması”nın Almanya finalinde, 13 eyaletten gençler bilgileriyle yarıştı.

Köln DİTİB Genel Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleşen“ 22. Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması”nın Almanya finaline, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, eyalet dini danışma kurulu başkanları, DİTİB yönetim kurulu üyeleri, din görevlileri, dernek yöneticileri, öğrenci velileri ile çok sayıda davetli katıldı.

40 soru üzerinde yapılan ve jürinin değerlendirmede hayli zorlandığı, kıyasıya geçen bir yarışma sonucunda, “22.Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması„ Almanya finalinin birinciliğini Muhammed Talha Yenice, Zeyd Mirza Yaşar ve Yade Nur Akkaya’dan oluşan Köln bölgesi ekibi kazandı. Yarışmanın ikinciliğini Furkan Zahit Yemenli, Yasir Talha Dikmen ve Salih Ensar Sevme’den oluşan Hamburg bölgesi ekibi, üçüncülüğünü ise Yakup Ataç, Batuhan Sağlam ve Mehmet Emin Demir’den oluşan Essen bölgesi ekibi elde etti. 

Sonuçların açıklanmasının ardından bir konuşma yapan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Gençlerimiz çok güzel hazırlanmışlar, her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çünkü bu başarı kolay olmamıştır. Önce kendi derneklerinde, sonra bölgelerinde dereceye girerek finale kadar gelmişlerdir. Finale kadar gelebilmek demek, zaten birinci olmak demektir. Önemli olan yarışmak değil, bu güzel sahneyi, bu güzel atmosferi birlikte yaşamaktır. Bu güzelliklerin devamını diliyorum. Böyle evlat yetiştirdikleri için anne ve babaları, din görevlisi arkadaşlarımı, dernek yöneticilerimizi ve emeği geçen bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

Topluma örnek insanlar olmalıyız

Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “En büyük hedefimiz eğitimli ve güzel ahlaklı nesiller yetiştirmek, topluma faydalı bireyler kazandırmaktır. Bilgi yüklü değil, bilginin eyleme dönüştüğü gençler yetiştirmektir. Bu öğrendiğiniz bilgilerle daha yüksek hedefler belirlemenizi de arzu ediyoruz. Çalışırsanız çok şeyi başaracağınızı, bu yarışmaya katılarak gösterdiniz. Bu sizden sonraki nesillere de örnek bakımından çok anlamlıdır.“

“22. Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması”Almanya finali, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen’in, yarışmaya katılanlara ve dereceye giren yarışmacılara hediye ve ödüllerini takdim etmesinin ardından, toplu fotoğraf alımı ile sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln

“Bilge Ana - Mevlüde Genç” belgeselinin galası Köln'de yapıldı
Önceki “Bilge Ana - Mevlüde Genç” belgeselinin galası Köln'de yapıldı
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti