DİTİB Federal Gençlik Birliği yeni yönetimini belirledi

DİTİB Federal Gençlik Birliği yeni yönetimini belirledi
DİTİB Federal Gençlik Birliği yeni yönetimini belirledi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Federal Gençlik Birliği, eyalet gençlik kolları delegelerinin katıldığı 4. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetimini belirledi.

Pandemi nedeniyle internet üzerinden video konferans yöntemiyle yapılan olağan genel kurul, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

DİTİB teşkilatının büyük bir aile olduğunu belirten 3. dönem DİTİB Federal Gençlik Birliği Başkanı Furkan Karaca, gençlik kollarına teşekkür etti. Karaca, “Geçtiğimiz iki yılda gençlik çalışmaları alanında çok önemli adımlar attık ve pandemi şartlarına rağmen çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Bunun için başta DİTİB Genel Merkezimize, Federal Gençlik Birliği Yönetim Kurulu’nda yer alan kıymetli arkadaşlarıma ve cami dernekleri gençlik kollarına teşekkür ediyorum. DİTİB gençlik çalışmalarının gelecekte daha da güçleneceğine inanıyorum” dedi.

Raporlarının okunması ve yönetimin ibrasının ardından seçime geçildi. 11 eyalet gençlik kolu delegesinin katıldığı genel kurulda yeni yönetim kurulu seçildi.

DİTİB Federal Gençlik Birliği 4. dönem yönetim kuruluna seçilen Mustafa Salih Durdubaş, yaptığı teşekkür konuşmasında, geçmişte yapılan ve yeni dönemde yapılacak çalışmalardan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

Kurulduğu günden bugüne Almanya'da en fazla üyeye sahip Müslüman gençlik birliği olduğuna vurgu yapan Durdubaş konuşmasına şöyle devam etti: “DİTİB Federal Gençlik Birliği, Almanya'nın dört bir yanındaki 900’ü aşkın cemiyet gençliğinin sözcülüğünü yapıyor. Yedi yıldır gençlik çalışmaları yürüten Birlik, özellikle eğitim ve yetişme çağındaki çocuklar, ergenler ve genç yetişkinler için ortak kararlılığı ve ortak sorumluluğu savunmaktadır. Gençleri çoğulcu toplumda yerlerini alabilmeleri için desteklemekte ve teşvik etmektedir. Bu kapsamda tüm gençlere ulaşmak için çabalıyoruz. Önümüzdeki dönemde aynı azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz.“

Genel Kurul sonrası gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

Mustafa Salih Durdubaş - İşletme Mezunu (Başkan)
Esra Tanrıverdi - Tıp Öğrencisi (Başkan Yardımcısı)
Ömer Dursun - Lojistik Sektör (Başkan Yardımcısı)
Tuğba Çakır - Eğitimci, Psikiyatri - Pedagojik Uzman (Genel Sekreter)
Mustafa Zorlu - Ofis Yöneticisi (Genel Sekreter Yardımcısı)
Sezen Ayar  - Mimarlık Öğrencisi (Muhasip)
Taha Taşkıran - Mimarlık Öğrencisi (Muhasip Yardımcısı)

 

Ercüment Aydın / Köln

Sılayolu Avrupalı Türklerin sorunlarına el atmaya devam ediyor
Önceki Sılayolu Avrupalı Türklerin sorunlarına el atmaya devam ediyor
Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat
Sonraki Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat