DİTİB’de “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” konulu konferans

DİTİB’de “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” konulu konferans
DİTİB’de “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” konulu konferans
DİTİB’de “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” konulu konferans
DİTİB’de “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” konulu konferans
DİTİB’de “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” konulu konferans
DİTİB’de “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” konulu konferans

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Genel Merkez’de ‘’2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenlendi.

DİTİB Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa konuşmacı olarak katılan DİB Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu sunumuyla katılımcılara önemli mesajlar verdi.

Peygamberimizin hayatından güzel örnekler veren Irmaklı, iman etmenin bir gereğinin istikamet üzere olmak olduğunu ve mü’minin Kur’an ve Sünnet ekseninde hayatını yönlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Peygamber Efendimiz doğru anlaşılmalı ve doğru anlamlandırılmalıdır

Irmaklı, “Biz imanı, istikameti, vefayı, dostluğu, güzel ahlakı O’ndan öğrendik. Bizler aramızdaki muhabbeti, kardeş hukukunu da O’ndan öğrendik. Dünyamızı O’nunla anlamlı kıldık. Var oluş gayemizi O’nunla anlamlandırdık” dedi.

Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi insanlık tarihinin en önemli hadisesidir

Hz. Peygamber, haktan hakikatten uzaklaşmış cahiliye girdabında dünyaya geldiği belirtilen Irmaklı, “Allah Rasulünün yeryüzünü teşrifleri vesilesiyle yaptığımız etkinlikler özel bir yere sahiptir. Çünkü Allah Rasulünün dünyaya gelişi insanlık tarihinin en önemli hadisesidir. Tarihin dönüm noktasıdır. Bizim kalbimizden, sözümüze kadar hayatımızın her safhasında andığımız, konuştuğumuz, varlığına dayandığımız bir büyük peygamberin dünyaya gelişi vesilesiyle yaptığımız bu buluşmalar çok özeldir. Bütün yeryüzünün, hak ve hakikat namına, iyilik ve güzellik adına, adalet ve merhamet zemininde karanlıklara hapsolduğu bir zamanda Cenab-ı Allah son elçisini gönderdi. Sadece Hicaz Yarımadası, Mekke, Medine değil, dünyanın bütün kıtaları, haktan hakikatten uzaklaşmış bir cahiliyeye girdabında bocalar hale gelmişti. İşte öyle bir zamanda Cenab-ı Mevla Peygamber Efendimizi gönderdi. Onun gelişiyle, onun mücadelesiyle, insanlık yeniden insani değerlerle buluştu. İnsanlık yeniden insan olmanın onur ve asaletini öğrendi. İnsanca yaşamanın ahlakını öğretti kainatın efendisi.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın Peygamber Efendimizin öğrettiği merhamete ihtiyacı var

Allah Rasulünün İslam'ı tebliğ etmeye başladığında dünyanın büyük değişim ve dönüşüm yaşandığına vurgu yapan Irmaklı, “İnsanlık tarihe bir Müslüman gözüyle değil, objektif bir tarihçi ve bir araştırmacı gözüyle baktığınızda insanlık tarihinin en köklü, en güçlü değişim ve dönüşümü yaşandığını görürsünüz. Sosyal açıdan, siyasal açıdan, psikolojik açıdan, ekonomik açıdan 23 yılda insanlığın gidişatı değişmiştir. Ve bu mücadeleyle Efendimiz güzel bir toplum inşa etmiştir. Çünkü imanla başlayan hakikat yolculuğu, istikametle devam edip güzel ahlaka dönüştüğünde hem insan hem toplum hem de dünya değişir. Peygamberimiz, insanlığı bir ve tek olan Allah’a kul olmaya, adalete, iyiliğe, kardeşliğe ve güzel ahlaka çağırdı. İşte bugün dünyanın yeniden Hazreti Peygamberin davetine, onun getirdiği güzel ahlaka, öğrettiği merhamete ihtiyacı var. Bunun için biz Efendimizi anlamak, daha çok anlamak ve daha güzel tanımak, onun gibi yaşamak ve onu insanlığa tanıtmak durumundayız” diye konuştu.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara, DİTİB Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Onur ve Kenan Kiraz, DİTİB Eğitim Hizmetleri Müdürü Yusuf Doğan’ın yanı sıra Köln bölgesi din görevlileri ile çok sayıda katılımcı iştirak etti.

Ercüment Aydın / Köln

Başbakan Scholz: Almanya'ya gelmek isteyen göçmenlerin sayısı arttı
Önceki Başbakan Scholz: Almanya'ya gelmek isteyen göçmenlerin sayısı arttı
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu