DİTİB Cenaze Fonu “Mezar Bakım Hizmetleri” başlattı

DİTİB Cenaze Fonu “Mezar Bakım Hizmetleri” başlattı
DİTİB Cenaze Fonu “Mezar Bakım Hizmetleri” başlattı

Köln'de genel merkezi bulunan DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) bünyesindeki Cenaze Fonu, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) iş birliğiyle “Mezar Bakım Hizmetleri Projesi” başlattı.

Projeyle vatandaşların Türkiye’nin 81 ilinde medfun bulunan yakınlarına ait kabirlerin, bakım ve peyzaj hizmetlerinin yerine getirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında, mezar ve çevresinin temizliği, mevsimine uygun çiçeklerin dikimi ve her ay düzenli olarak mezar bakımı gerçekleştirilecek.

DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Başkanı Ali Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Almanya’da yaşayan vatandaşların ahirete irtihal etmiş yakınlarının kabirlerini özellikle salgın döneminde ziyaret edemediklerini, uzakta bulunan kabirlerin bakımsız ve sahipsiz kaldığını, bu konuda düzenli bir çalışma yapmanın ihtiyaç haline geldiğini, bu nedenle “Mezar Bakım Hizmetleri Projesi” başlattıklarını söyledi.

Gelen talep doğrultusunda bakım hizmeti

Bakım öncesi ve sonrası fotoğrafların kişiye özel olarak Whatsapp üzerinden gönderileceğini belirten Özdemir, “Almanya’da yaşayan vatandaşların Türkiye’de medfun bulunan yakınlarına ait kabirlerin bakım ve peyzaj hizmetleri DİTİB Cenaze Fonu ve Türkiye’de köklü bir geçmişe sahip olan MÜSDAV işbirliğiyle yürütülecek. Hizmet öncesi ve sonrası fotoğraflar vatandaşlara Whattsapp üzerinden gönderilecek. Böylelikle vatandaşlar, yapılan hizmeti her aşamada takip etmiş ve görmüş olacak. Tüm hizmetler online platform üzerinden gerçekleştirilecektir. Vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda, yakınlarına ait mezarları temizliyor, mevsimine uygun çiçekler dikip, her ay düzenli olarak bakımlarını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Ramazan ayına özel hayır fidanı

Özdemir şöyle devam etti: “Çalışmalarımız alanında eğitimli ve deneyimli ekibimiz tarafından işin gereğine uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ramazan ayına özel vatandaşların vefat etmiş yakınları için 1 adet fidan hayır olarak MÜSDAV tarafından hediye edilecektir. Mezar bakım peyzaj hizmet paketleri için http://mezarhizmetleri.com sitesinden de ayrıntılı bilgi ve iletişim kurulabilecektir.“

Ercüment Aydın / Köln

Şuşa sevinci fotografına YTB özel ödülü
Önceki Şuşa sevinci fotografına YTB özel ödülü
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti