DİTİB camisinden yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

DİTİB camisinden yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı
DİTİB camisinden yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı
DİTİB camisinden yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı
DİTİB camisinden yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti Ostfildern beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Nuri Osmaniye Camii, koronavirüs salgını sebebiyle yaşlı üyelerini ziyaret ederek, Ramazan kumanyası yardımında bulundu.

DİTİB Nuri Osmaniye Camii gönüllü ekibi, 65 yaş üstü cami cemaati üyelerine, salgın sebebiyle karantina altında bulunan ailelere ve yardıma muhtaçlara, içinde temel gıda ve hijyen malzemelerin yer aldığı 285 yardım paketi dağıttı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan yaşlıları ve yardıma muhtaçları unutmadıklarını ifade eden dernek başkanı Yaşar Genç, “Kadınlar kolu üyelerimize, gönüllü ekibimize ve bilhassa katkıda bulunan bütün hayırseverlere Ostfildern DİTİB Nuri Osmaniye Camii adına teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun” dedi.

Yardımlarımız devam edecek

Genç, “Koronavirüs önlemlerinden veya sağlık sebebiyle camiye gelemeyen yaşlı cemaatimizi ve ihtiyaç sahiplerini ziyaret ederek cami derneğimiz adına temel gıda yardımında bulunduk. Bu zorlu süreçte yardımlarımızı gönüllü üyelerimizle ulaştırdık. İhtiyaç durumunda da her zaman yardımda bulunacağımızı ve yardımlarımızın devam edeceğini söyledik" ifadesini kullandı.

Salgın nedeniyle camiye gelemeyen yaşlıları ziyaret ettiklerini ve gıda yardımında bulunduklarını söyleyen din görevlisi Sırrı Küçük, “Bu mübarek ayda gönülülerimizle birlikte ev ev dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduk. Bu güzellikleri özellikle bu süreçte destekleyen cemaatimize ve hayırsever insanlarımıza, yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Allah yardım yapanlardan ve bu yardıma öncülük edenlerden razı olsun.” dedi.

İhtiyaç sahibi ailelere maske ve temel gıda

Ramazan pidesi, nohut, fasülye, prinç, makarna, yağ, salça, tuz, şeker, hurma, dezenfektan ve FFP2 maskeden oluşan yardım paketi 285 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı.

Ercüment Aydın

Başbakan Merkel: Bu günlerde Aleksey Navalnıy konusunda çok endişeliyiz
Önceki Başbakan Merkel: Bu günlerde Aleksey Navalnıy konusunda çok endişeliyiz
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti