DİTİB camilerinde aşı kampanyaları sürüyor

DİTİB camilerinde aşı kampanyaları sürüyor
DİTİB camilerinde aşı kampanyaları sürüyor
DİTİB camilerinde aşı kampanyaları sürüyor
DİTİB camilerinde aşı kampanyaları sürüyor
DİTİB camilerinde aşı kampanyaları sürüyor
DİTİB camilerinde aşı kampanyaları sürüyor

Cami derneklerinin ev sahiliği yaptığı aşı kampanyalarında on binlerce insan  virüs aşısı oldu.

Yoğun ilgi ve katılımın gözlendiği aşı kampanyalarında Köln DİTİB Merkez Camii’nde 3771 kişiye, Duisburg DİTİB Merkez Camii’nde 2700 kişeye virüs aşısı yapıldı. Öte yandan Ağustos ayı içerisinde şehir belediyeleri ve aşı koordinasyon merkezleri işbirliğiyle Cuma ve özel kampanya günlerinde de camilerde 1. ve 2. doz Covid-19 aşılama süreci devam etti.

Ağustos ayında DİTİB’e bağlı Heilbronn Merkez Camii park alanında konuşlananan mobil aşı merkezinde, Forchheim Yunus Emre, Maulbronn Mimar Sinan, Lünen-Brambauer ve Lünen Selimiye, Werdohl, Witten ve Viernheim Eyüp Sultan, Hamburg, Siegburg ve Wuppertal Merkez, Ludwigsburg Yavuz Selim, Marktredwitz Süleymaniye, Bergedorf Kocatepe, Monnheim Osman Gazi, Velbert camilerinde düzenlenen aşı kampanyaları çerçevesinde binlerce kişiye koronavirüs aşısı yapıldı.

Alman  sağlık kurumları ve cami dernekleri işbirliğinde organize edilen kampanyalarda tercihe göre BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson Johnson aşısı uygulandı.

Düsseldorf DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Ersin Özcan ve  Essen DİTİB Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, aşı kampanyaları ile ilgili yaptıkları açıklamalarda, cami derneklerinin virüs aşısı ile ilgili organizasyonlara ev sahipliği  yaptıklarını söyledi.

Cuma günleri, hafta sonu ve planlanan tarihlerde camilerde düzenlenen aşı kampanyalarına yoğun ilginin olduğunu belirten Alptekin ve Özcan, “Yaşadığımız toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak, dini cemaat olarak sorumluluklarımız arasındadır. DİTİB teşkilatı olarak, hem  cemaatimiz hem de toplumun diğer bütün fertlerinin koronavirüse karşı korunması için aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz ve bu sağlık hizmetine  ev sahipliği  yapıyoruz. Düzenlenen kampanyalardan hem cami cemaatimiz hem de Alman komşularımız memnun kaldılar. Elbirliğiyle inşallah bu hastalığı yeneceğiz. Cami derneklerimize bu imkanı veren yerel yetkilere ve sağlık kurumlarına, sağlık çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Ercüment Aydın / Köln


 

Yurt dışından gelen gurbetçiler tatilini Türkiye'de geçirdi
Önceki Yurt dışından gelen gurbetçiler tatilini Türkiye'de geçirdi
Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat
Sonraki Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat