DİTİB Camii Başkanı Ali Özdemir son yolculuğuna dualarla uğurladı

DİTİB Camii Başkanı Ali Özdemir son yolculuğuna dualarla uğurladı
DİTİB Camii Başkanı Ali Özdemir son yolculuğuna dualarla uğurladı

Ali Özdemir’in cenazesi, 10 yılı aşkın başkan olarak görev yaptığı Sontheim an der Brenz DİTİB Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

72 yaşında hayatını kaybeden Ali Özdemir için Sontheim an der Brenz DİTİB Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze merasime; merhumun ailesi başta olmak üzere Stuttgart DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Musa Uzun, Württemberg DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı İsmet Harbi, cami din görevlisi Recep Yavuz bölge cami dernek yöneticileri ve din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Sontheim an der Brenz DİTİB Fatih Camii dernek başkanı Ali Özdemir’in cenaze namazını Stuttgart DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Musa Uzun kıldırdı. Uzun, cenaze namazı öncesi başta kederli ailesi olmak üzere Baden-Württemberg DİTİB Eyalet Birliği’ne, Sontheim cemiyetine, cemaatine ve şehrine, DİTİB teşkilatına ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti. Uzun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uzun yıllar Sontheim cemiyetimize hizmet etmiş bir büyüğümüzü son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kendini camie adamış çok gayretli ve aidiyet duygusu çok üstün olan bir başkanımızdı. Hastalığına rağmen omuzladığı vazifesine baktığımız zaman iyi bir sermaye ile Yüce Rabbimizin rızasını kazanacağını umuyoruz. Bizler de onun sevenleri olarak arkasından dualar ediyor ve Yüce Rabbimizden kendisini cennetiyle, cemaliyle şereflendirmesini niyaz ediyoruz. DİTİB teşkilatı büyük bir değerini kaybetti. Yüce Rabbimiz Ali Özdemir ağabeyimize ebediyet yolculuğunda yardım eylesin. Rabbim gani gani rahmet eylesin.”

Stuttgart DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Musa Uzun konuşmasının ardından merhum Ali Özdemir için helallik istedi ve cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazın ardından merhum Ali Özdemir’in ailesi taziyeleri kabul etti.

Almanya’daki işlemleri tamamlandıktan sonra merhumun cenazesi hava yoluyla memleketi Trabzon’da aile kabristanlığında defnedilmek üzere gönderilecek.

Ercüment Aydın / Köln

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı üç çeyrekte 3,7 milyar dolar oldu
Önceki Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı üç çeyrekte 3,7 milyar dolar oldu
Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti
Sonraki Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti