DİTİB, 2022 Yılı Hac Ön Kayıtlarını Başlattı

DİTİB, 2022 Yılı Hac Ön Kayıtlarını Başlattı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), hac ibadetini yapmak üzere 2022'de kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için ön kayıtları başlattı.

Hac ibadetinin müminler için en büyük ve en heyecanlı ibadetlerden biri olduğunu ifade eden DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Hac, İslam’ın en kapsamlı ibadetidir ve mü’minler için en büyük ibadetlerden birisidir. Bu sebeple DİTİB olarak hac hizmetine özel ehemmiyet gösteriyor ve bu heyecanı hacı adaylarımıza en güzel bir şekilde yaşatmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.

2022 yılı hac ön kayıtlarının başladığını söyleyen Türkmen, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Suudi Arabistan Devleti Hac Bakanlığı 2022 yılında yurtdışından ve yurtiçinden bir milyon kadar hacı adayını kabul edeceğini ilan etti. Bir ay gibi kısa bir süre kaldı, ay sonunda Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nın gelişmelerle ilgili tekrar bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

İnşallah herşey yolunda gider ise iki yıllık hasret sona erecek ve hac seferlerimize başlamış olacağız. Kontenjan sınırlı sayıdadır.”

Uçuşların Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart ve Berlin Havaalanlarından gerçekleştirileceğini söyleyen Türkmen, ilk hac kafilesinin 25 Haziran, son hac kafilesinin ise  27 Haziran’da kutsal topraklar uğurlanacağını ifade etti. Türkmen, hacdan dönüşlerin ise 16 Temmuz ile 18 Temmuz’da gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Hac organizasyonu ile ilgili detay bilgilere www.hac-umre.eu internet sitesinden ulaşılabiliyor.


Ercüment Aydın / Köln

Kur'an bülbülleri Köln bölge finali için yarıştı
Önceki Kur'an bülbülleri Köln bölge finali için yarıştı
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti