Danıştay kurbanlık kesimiyle ilgili önemli karar

Danıştay kurbanlık kesimiyle ilgili önemli karar
Danıştay kurbanlık kesimiyle ilgili önemli karar

Yunanistan Danıştay Mahkemesi, Müslüman ve Yahudi dinlerinin dini ibadet törenlerinde kurbanlıkların bayıltılmadan kesilmesini yasa dışı olarak ilan etti. 



Danıştay, Müslüman ve Yahudi dinlerinin kutsal günlerinde kurbanlıkların bayıltılmadan kesilmesine imkan veren 2017 yılına ait ortak bakanlık kararını da iptal etti. Yunanistan Danıştayının kararına göre kurbanlıkların bayıltılmadan kesilmesi, Yunan ve AB mevzuatına aykırı olduğu kararlaştırıldı ve yasa dışı olarak ilan edildi. 

Söz konusu karar, Yunanistan Hayvan Severler ve Çevre Federasyonu tarafından Danıştay’a başvurmasından sonra alındı. Federasyon yetkilileri, Müslüman ve Yahudilerin bayramlarında kurbanlıkların kesilmesiyle ilgili konulara ele alan düzenlemenin değiştirilmesini talep etmişti. Efthimios Andonopulos başkanlığında ve Hristina Sitara’nın raportörlüğünde karar alan Danıştay Dördüncü Dairesi, Yunanistan Hayvan Severler ve Çevre Federasyonu’nun talebini kabul ederek, kurbanlıkların kesilmesiyle ilgili eski düzenlemeyi iptal etti. 

İstanbul Havalimanı 'Avrupa'nın En İyi Havalimanı' seçildi
Önceki İstanbul Havalimanı 'Avrupa'nın En İyi Havalimanı' seçildi
Bielefeld DİTİB Vatan Camii'ne uyum ödülü
Sonraki Bielefeld DİTİB Vatan Camii'ne uyum ödülü