Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ege’de son 2 yılda 41 bin insanın hayatını biz kurtardık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ege’de son 2 yılda 41 bin insanın hayatını biz kurtardık"

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Sahil Güvenliğimizin olağanüstü çabalarıyla Ege'de ölümlerin önüne geçtik. Son iki yılda Yunanistan tarafından botları batırılıp ölüme terk edilen, çoğu kadın ve çocuk, 41 bin insanın hayatını biz kurtardık. Sahil Güvenlik teşkilatımız tarafından yakalanan düzensiz göçmen sayısı 245 bine ulaştı. Jandarma teşkilatımız da sınır bölgelerimiz başta olmak üzere, düzensiz göçle ve insan kaçakçılarıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

 

 Yan bakana biz de düz bakarıs  

Erdoğan, "Yunanistan'a yapılan askeri yığınağı gördüğü halde hala savunma sanayi atılımlarımızı eleştiren varsa stratejik öngörüsünü kaybetmiş demektir." diye konuştu. 

Yabancı basına, Türkiye'yi ve Türkiye'nin savunma sanayi hamlelerini şikayet edenlere acıdıklarını söyleyen Erdoğan, insansız hava araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, akıncıları, savaş uçaklarını yapacaklarını, helikopterleri de yapmaya devam edeceklerini belirtti. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse, Yunanistan'da 10-15 Amerikan üssü var diye eleştirmiyor. Kimse, Batı Yunanistan'a yığınak yapıyor diye eleştirmiyor ama en ufak bir ses çıktığı zaman 'Türkiye, Yunanistan'ı tehdit ediyor.' Hayır. Eğer bize yan bakan olduğu zaman yan bakana kusura bakmasınlar herhalde biz de düz bakmayız. Biz kimseye, hiçbir ülkeye husumet beslemiyoruz. Tam tersine her ülkeyle, her toplumla mümkün olan en iyi, en ileri, en samimi ilişkileri kurmak ve geliştirmek istiyoruz. Amacımız yakın komşularımızdan başlayarak çevremizde bir 'barış ve iş birliği kuşağı' tesis etmektir. Birileri tarafından bilinçli olarak bölgemize giydirilen kardeş kavgası ve husumet üzerine kurulu deli gömleğini yırtıp atmakta kararlıyız. Özellikle son dönemde, bu yönde pek çok olumlu adım attık. Kimi konularda anlaşmazlık yaşadığımız ülkelerle ilişkilerimizi kazan-kazan ve karşılıklı saygı temelinde yeniden rayına oturttuk." ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye-Yunanistan sınırındaki çelik çitin uzatılması onayladı
Önceki Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye-Yunanistan sınırındaki çelik çitin uzatılması onayladı
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı