Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır’da Sisi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır’da Sisi ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 yıl sonra Mısır’a tarihi ziyaret.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yılın ardından Mısır’a resmi bir ziyarette bulundu. Erdoğan’ı Kahire havalimanında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıladı. Ardından ise İttihadiye Sarayı’nda resmi karşılama töreni düzenlendi. İkili görüşmelerini tamamlayan Erdoğan ve Sisi ortak basın toplantısında konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrindeki resmi ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’a geçti. Uçakla, Mısır’ın başkenti Kahire’ye iniş yapan Erdoğan’ı, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi törenle karşıladı.

12 YIL SONRA İLK
Mısır’a son ziyaretini Başbakan olarak 17-18 Kasım 2012 tarihlerinde Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 2. toplantısı vesilesiyle yapan Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez Mısır’a ziyarette bulunuyor.

Erdoğan’a Mısır ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da eşlik ediyor.

Almanya’da aşırı sağcılıkla mücadele etmek için yeni önlem paketi
Önceki Almanya’da aşırı sağcılıkla mücadele etmek için yeni önlem paketi
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı