Bursa Milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU‘nun Ramazan Bayram Mesajı

Bursa Milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU‘nun Ramazan Bayram Mesajı

Bu kıymetli günler insanlığın hayrına önemli fırsatlar sunmaktadır. Bugün dünyamız büyük şair ve mütefekkir Sezai Karakoç’un “Hem insanı öldürürler, hem de tutar arkasından ağlarlar” diyerek özetlediği bir karanlık paradoksu yaşıyor. Maalesef insana kıymet vermeyip dünyayı zulme boğanların, insan hakları masalları anlattığı bu dönemin yeryüzünde acıyı ve hüznü körüklediğine şahit oluyoruz.

İnsanlığın ihtiyacı olan süslü benzetmeler ve ağdalı kelimeler değil, kalbe ferahlık veren bir kardeşlik ve bayram iklimidir. Ramazan Bayramı’nın huzur iklimiyle birlikte Müslümanların azimli, fedakâr, barışçıl ve adil tavırlarına dünya bir başka muhtaçtır. 

Zulüm, açlık ve çatışma altında aciz ve çaresiz kalan insanlığın umuduna, Hz. Mevlana’nın “Âlemden maksat, insandır” olarak dillendirdiği, insanı tam merkeze alan köklü medeniyetimiz yetişmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde din, dil, ırk veya coğrafya ayrımına gitmeden tüm mazlumların yanında duran Güçlü Türkiye’miz dünyaya insanlık dersi vermeyi sürdürüyor. Filistin’den Arakan’a, Yemen’den Suriye’ye, Pakistan’dan Somali’ye dünyanın neresinde mazlum ve mağdur varsa milletimizin şefkat elinin uzandığını görmekten iftihar ediyoruz. Halen Ukrayna’da devam eden savaştan kaçan yetim ve öksüz Ukraynalı çocukları bağrına basan bir ülkenin fertleri olduğumuz için Allah’a hamd ediyoruz.  

Yeryüzünün neresinde olursa olsun bombalardan ve mermilerden kaçmaya çalışan masum çocuklar oldukça, acıların hız kesmesi ve insanlığın umudunu büyütmek ne mümkün!

İyiliğin yüceltildiği, kötülüğe gem vurulan bir dünya insanlığa hayırlar ve güzellik getirecektir. Dostluk ve kardeşlik bağlarımız kuvvetlendikçe, merhameti çoğalttıkça bayram ikliminin bereketiyle her zorluğu aşmayı ümit ediyoruz. 

Bütün insanlığın tez zamanda zulümlerin, haksızlıkların ve insan hakkı ihlallerinin olmadığı bir dünyaya kavuşması duasıyla, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Cenab-ı Hak’tan bayramı milletimizin sürur ve sevinç günlerimizin müjdecisi kılmasını niyaz ederim.

Hakan ÇAVUŞOĞLU

Bursa Milletvekili

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı

 

T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in Ramazan Bayramı Mesajı
Önceki T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in Ramazan Bayramı Mesajı
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor