Bulgaristan‘da harabe halinde tarihi camii için destek sağlandı

Bulgaristan‘da harabe halinde tarihi camii için destek sağlandı

Bulgaristan hükümeti, Köstendil kentinde bulunan harabe halindeki Fatih Sultan Mehmet Camii’nin acil onarımı için finansman sağladı. 

Bulgaristan hükümeti, Köstendil kentinde bulunan harabe halindeki tarihi Fatih Sultan Mehmet Camii’nin acil onarımı için finansman sağladı.

Yapılan kabine toplantısında Köstendil şehrindeki Fatih Sultan Mehmet Camii’nin acil olarak tamir edilmesi için 140 bin 088 leva tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Aynı toplantıda ülkede bulunan kilise ve manastırların onarımı ve inşaatının tamamlanması için ek olarak 3 milyon 513 bin 552 leva da tahsis edilmiş oldu.

Toplantıda konuşan Başbakan Boyko Borisov, ‘Etnik hoşgörü her zaman bizim kararlarımızı yönlendiren bir şey olmuştur. Kendi Yaradanını ve dinini seven insanlar başkalarının da dini inançlarına saygı duyarlar. Çünkü inançlı olmanın nasıl bir şey olduğunu anlar ve bilirler’ dedi.

Kabine toplantısında Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Hacı’da hazır bulundu.

Mustafa Hacı, hem tarihi öneme sahip camilere hem de geleceğin din görevlilerinin yetiştirildiği okullara sağlanan mali yardımlardan dolayı hükümete şükranlarını sundu.

Başmüftü, ‘Bu kadroların Bulgaristan’da eğitilip vatan sevgisiyle yetiştirilmesi, gelecekte bu ülkede çalışacaklarını ve ona hizmet edeceklerini bilmeleri bizim için son derece önemli’ dedi.

Başmüftü Hacı, kişilerin dini şahsi ve siyasi amaçları doğrultusunda kullanmaya çalıştığı bir zamanda bu tür girişimlere karşı set oluşturulmasının çok önemlş olduğunu vurguladı.

Camilerin restorasyonu ve korunması Bulgaristan halkının hoşgörülü tavrına katkıda bulunduğunu söyleyen Mustafa Hacı, ‘Biz Bulgaristan’da hep bir arada yaşadık. Başbakanlık konutunda bugün hepimizin bir arada olması, birbirimize karşı iyi tavrımız olduğunu daha da iyi gösteriyor. Dedelerimizin başlattığı bu hoşgörüyü devam ettirmek bizim görevimiz’ dedi.

Milano derbisinde gülen taraf Inter oldu
Önceki Milano derbisinde gülen taraf Inter oldu
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti