T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’den Yeni Yıl Mesajı

T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’den Yeni Yıl Mesajı

Şen: “Önümüzdeki onyıllarda, Almanya’daki Türk toplumunun Alman dostlarımızla beraber daha da müreffeh, huzurlu ve esenlikli günler görmesini diliyorum” dedi.

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in, 2022 yılı için mesajında:

Zorlu geçen bir yılı geride bırakıyoruz

“Değerli vatandaşlarım,

İçinde bulunduğumuz Covid-19 salgını sebebiyle hepimiz için zorlu geçen bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2021 yılı ne yazık ki tüm dünyada olduğu üzere Almanya’da da salgınının etkilerinin ağır şekilde hissedildiği bir yıl oldu. Almanya Türk toplumu içerisinde de üç binin üzerinde insanımız bu hastalıktan hayatlarını kaybetti, çok daha fazlası ise hastalıkla mücadele etti. Hayatını yitirenlere Allah’tan rahmet, hastalığı atlatabilen insanlarımıza ise geçmiş olsun diliyorum.

Bilim insanı Dr. Şahin ve Dr. Türeci bizleri gururlandırdı

Bir önceki yıldan farklı olarak, Covid-19 aşılarının 2021 yılında hayatımıza girmesi ilave birçok kaybı önlemiş, toplumsal koruma konusunda önemli aşama kaydedilmiştir. Bizleri gururlandıran bilim insanları Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci başta olmak üzere, sözkonusu aşıların geliştirilmesinde emekleri geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle, aşısını olmamış vatandaşlarımızı biran evvel aşılarını olmaya, daha önce aşılanmış vatandaşlarımızı ise hatırlatıcı doz aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Bu hem kişisel sağlığımız, hem de toplumsal sorumluluğumuz açısından büyük önem taşıyor. 

2021 yılında hasret giderebildik

2021 yılının bizler açısından olumlu tarafı ise, birçoğumuzun her sene düzenli hale getirdiği, fakat 2020 yılında yapmaya imkan bulamadığımız memleket seyahatlerini gerçekleştirebilmesi oldu. Böylelikle Türkiye’deki akrabalarımızla, dostlarımızla bir araya gelebildik, hasret giderebildik. Ayrıca, ekonomik açıdan göreceli olarak bir toparlanmanın yaşanması ve insanlarımızın sahip oldukları veya hizmet verdikleri işyerlerinin önceki senenin kayıplarını kısmen de olsa telafi edebilmeleri diğer bir olumlu gelişmeyi teşkil etmiştir.

Göçün 60. şılını çeşitli etkinliklerle andık

2021 yılında, Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşması’nın 60. yılını, Alman dostlarımızla birlikte çeşitli etkinliklerle andık. Bu etkinliklerde, Alman makamlarınca, özellikle birinci nesil büyüklerimizin Almanya’nın kalkınmasına ve çok kültürlü modern bir toplum yapısına kavuşmasına yaptıkları değerli katkıların vurgulanması önemlidir. Bu yıl yapılan seçimlerde çok sayıda Türk kökenli milletvekilinin Federal Meclis’e girmesi, ayrıca insanlarımızın gerek federal düzeyde, gerek eyalet yönetimlerinde, belediyelerde ve siyasi partilerde üst düzey siyasi görevlere gelmeleri, Almanya Türk toplumunun son 60 yılda katettiği büyük mesafenin göstergesidir. Önümüzdeki onyıllarda, Almanya’daki Türk toplumunun Alman dostlarımızla beraber daha da müreffeh, huzurlu ve esenlikli günler görmesini diliyorum.

2021 yılında Almanya Türk toplumuyla yeniden biraraya gelme imkanı buldum

Diğer yandan, 2021 senesi Büyükelçiliğimiz açısından da bir değişim yılı oldu. Ağustos ayında Berlin’de Büyükelçi olarak görevime başlayarak, çok kıymet verdiğim Almanya Türk toplumuyla yeniden biraraya gelme imkanı buldum. Görev sürem boyunca, gerek Büyükelçiliğimizdeki çalışma arkadaşlarım, gerek Almanya’nın 13 noktasına yayılmış olan Başkonsolosluklarımızla birlikte, Almanya’daki tüm vatandaşlarımızı kucaklamaya, sorunlarıyla birebir ilgilenmeye, hak ve çıkarlarının daha iyi bir şekilde korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim.” ifadelerine yer verdi.

Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir sene diliyorum

2022 yılının hepimiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Şen, “Sizlere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir sene diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kesişme; İyi ki Varsın Eren' filmini izledi
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kesişme; İyi ki Varsın Eren' filmini izledi
Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı
Sonraki Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı