Belgrad Büyükelçisi Aksoy, Sırbistanlı öğrencileri Türkiye Burslarına başvurmaya çağırdı

Belgrad Büyükelçisi Aksoy, Sırbistanlı öğrencileri Türkiye Burslarına başvurmaya çağırdı
Belgrad Büyükelçisi Aksoy, Sırbistanlı öğrencileri Türkiye Burslarına başvurmaya çağırdı

Aksoy, yaptığı açıklamada, Balkanlardan öğrencilerin de bu programa ilgisinin yüksek olduğunu belirterek, "Geçen yıl Sırbistan'dan 45 öğrenci bu burstan istifade etti." dedi.

Geçen yıl rekor kırıldığını, 171 ülkeden 170 bini aşkın öğrencinin bu bursa müracaat ettiğini dile getiren Aksoy, "Bence bu ilginin en önemli nedeni son derece kapsamlı bir program olması. Bu sadece üniversite harçlarını ya da öğrencilerin üniversiteye kayıtlarını içeren bir program değil. Ayrıca öğrencilere sağlık hizmeti veriliyor, sigortaları yapılıyor ve Türkçe dil eğitimi veriliyor." diye konuştu.

Program kapsamında öğrencilerin Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde eğitim alma şansını elde ettiklerine dikkati çeken Aksoy, öğrencilerin mezuniyetten sonra "Türkiye'nin elçileri" görevini üstlendiğini söyledi.

Aksoy, Sırbistanlı öğrencilerin İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra diğer birçok şehirde kaliteli eğitim alabileceklerini kaydetti.

"Türkiye Bursları" programını tamamlayan mezunlar arasında, büyükelçilik görevini üstelenen kişilerin de bulunduğunu belirten Aksoy, Sırbistanlı öğrencilerin "Türkiye Bursları" programından yararlanmasını istediklerini dile getirdi.

 

Yunan vekil: 'Batı Trakya azınlığı kendilerini Türk olarak tanıma hakkı vardır'
Önceki Yunan vekil: 'Batı Trakya azınlığı kendilerini Türk olarak tanıma hakkı vardır'
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti