‘Batı Trakya’nın nüfusu yaşlanıyor’

‘Batı Trakya’nın nüfusu yaşlanıyor’

Trakya Dimokritos Üniversitesi’den Doçent Doktor Konstantinos Zafiris, Atina’nın ardından en çok ölüm oranının Trakya bölgesinde olduğunu açıkladı. Ertnews.gr sitesine konuşan Zafiris, Trakya nüfusunun giderek yaşlandığını ve bu durumu önlemek amacıyla genç çiftlerin daha çok çocuk sahibi olması için teşvik edici önlemler gerektiğini söyledi. 



Zafiris son 10 yılda yaptıkları araştırma sonucunda İskeçe ilinde nüfusun az da olsa gençleştiğini, Rodop ilinde ise nüfusun hızla yaşlandığını gözlemlediklerini belirtti. Zafiris, Trakya’nın Atina’nın ardından en yüksek ölüm orana sahip bölge olduğuna dikkat çekti. 

Önümüzdeki dönemde bölgedeki ölüm oranının artmasının sebeplerini ortaya çıkaracak bir çalışma yapacaklarını da söyleyen Zafiris, araştırmanın sonuçlarının iki yıl içinde Gümülcine Belediyesi ve Eyalet yönetimine sunulacağını belirtti. 

Bu arada, Thesalya ve Patra üniversitelerinin yaptığı araştırmaya göre, Yunanistan genelinde geçen yıl yapılan nüfüs sayımı dikkate alınarak bazı veriler açıklandı. Araştırmaya göre ülke genelinde sadece 13 ilde nüfus artışı yaşandı, 61 ilde ise nüfüs azaldı. En yüksek nüfüs artışı yüzde 10,5 ile İstanköy’de (Kos), en hızlı düşüş de yüzde 16 ile Grevena ilinde oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor