Batı Trakya halkı perişan!

Batı Trakya halkı perişan!

Bir zamanlar Türkiye’deki duruma gülen ve alay edenler, şimdilerde düştükleri duruma bakın!

300 ila 600 euro yardımı alabilmek için uzun kuyruklar başladı. Bir zamanlar Türkiye’deki duruma gülen ve alay edenler, şimdilerde düştükleri duruma bakın!

Yunanistan hükümetleri, Batı Trakya Türk Azınlığa karşı sabırlı bir şekilde, uzun yıllardan beri sistematik olarak sinsice ve planlı bir şekilde uyguladığı okonomik baskı bakın halkı ne duruma getirdi. Bu görüntü hükümetlerin baskısı sonucu gelen fakirliğin, ezilmişliğin görüntüsüdür.

Batı Trakya’da siyasetçi geçinen ve sözde Azınlığın hak ve hukukunu gözettiğini ile süren bir Allah’ın kulu da çıkıp bu fakirliğin, gelinen bu duruma neden gelindi ne araştırıyor ne de soruyor, dahası da Avrupa Birliği’ne iki satır yazıyla bu içler acısı vahim durumu aktarmıyor.

Sonra da Batı Trakya’da intiharlar neden yaşanırmış; genç aileler Batı Trakya’dan neden göç edermiş; Azınlık okulları çocuk azlığından kapanırmı.  Alın size intiharların ve göçün sebebini.

Fazla söze gerek yok! Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı’na karşı uyguladığı bu baskıcı politika derhal sorgulanmalıdır. Acilen Batı Trakya’dan bir heyet Avrupa Birliği Parlamentosu’na randevu talebinde bulunmalıdır. Nasıl olur nasıl gider bilmem ama bir kolayını bulup yapınız. Aksi halde Batı Trakya BOŞALIYOR! Batı Trakya ELDEN GİDİYOR! 

Batı Trakya ekonomisi, Avrupa Birliği’nin en kötü seviyesinde olan bölgelerin en başında geliyor. Yıllardır Avrupa Birliği’nden değişik destek programları adı altında Yunanistan’a oluk oluk akan paralar kimlerin cebine gitti? ki bugün Batı Trakya’da özellikle Azınlık insanı yoktan var etmek üzere geceli gündüzlü çalışmaya devam ediyor ve yine de bozuk ekonomiyle başa çıkamıyor.

Korkusuzca bir kez daha yazıyorum! Bedel ödedim! Ödemeye de hazırım! Ey siyasiler; Artık gerçekleri görün! Kıpırdayın artık! Seçimlerde o veya bu partiden aday olmazdan önce Atina’ya çağrılıyorsunuz ve “O YERLERE, O KİŞİ VE KURUMLARA” (SİZ BİLİYORSUNUZ) verdiğiniz söze baş kaldırın artık! Azınlık GİDİYOR! Unutmayın! Azınlık giderken sizi de götürecek!

İşte fotoğrafta da görüldüğü gibi, İskeçe şehir meydanındaki İskeçe Belediye binası dışında, dağlık ve dezavantajlı bölgelere yönelik belirli zamanlarda yapılan ödeneği almak üzere başvuru yapmak için gelen vatandaşlar tarafından son günlerde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşuyor.

Durum Rodop ilinde de farkı değil, Dedeağaç ta aynısı. Ama gelin görün ki her Yunan ailede bir hatta iki devlet memuru, her Yunan çiftçinin geliri Azınlığınkinden daha üstün, Türkiye-Yunanistan sınırı Meriç (Evros) bölgesinde yaşayan Yunan ailelerin ellerine birer G-3 silahı verip sözde sınırın bekçileri olarak her ay devletten maaş da işin kıyak yanı. Tabii ki devlet tarafından çeşitli yasal düzenlemelerle bu destek yapılınca Yunan aileler bölgeyi neden terk etsin? Gerek yok! Azınlığa bu yardımlar yapılmayınca, bu imkanlar sağlanmayınca da Azınlık ailelerinin Batı Trakya’dan göç etmesi kaçınılmaz.

300 Euro’luk kuyruk!

300 euro ile 600 euro arasında değişen ödeneğin yararlanıcıları esas olarak özel sosyal grupların üyeleri ve çok düşük ve neredeyse sıfır geliri olan vatandaşlardan oluşuyor. Vatandaşların bu yardımı alabilmeleri için ise o kadar çok bürpkratik işlemler var ki bazen vatandaşlar bu engeli aşamıyor ve ihtiyacı olan bu yardım parasını da alamıyor.

2020 yılı için dağlık ve dezavantajlı bölgelerdeki ailelere yardım için dijital uygulama başvuru platformu 30 Ekim’e kadar açık kalacak.

Bu mali destek, dağlık ve dezavantajlı bölgelerde sürekli olarak yaşayan, yıllık aile geliri çok düşük olan, özellikle mali açıdan savunmasız ailelere ödenmektedir.

YTB, Karadağ’da Rojaye Belediye ödülüne layık görüldü
Önceki YTB, Karadağ’da Rojaye Belediye ödülüne layık görüldü
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor