Batı Trakya Azınlığı’nın tüm sorunları EFA’ya aktarıldı

Batı Trakya Azınlığı’nın tüm sorunları EFA’ya aktarıldı
Batı Trakya Azınlığı’nın tüm sorunları EFA’ya aktarıldı
Batı Trakya Azınlığı’nın tüm sorunları EFA’ya aktarıldı
Batı Trakya Azınlığı’nın tüm sorunları EFA’ya aktarıldı

Heyet ilk olarak İskeçe Türk Birliği (İTB) ziyaret etti. İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, hukuk danışmanları Ahmet Kara ve İlker Çavuşoğlu konuk heyete İskeçe Türk Birliği’nin 1983 yılından bugüne geçen hukuk mücadelesi hakkında bilgi verdi. Özellikle Yunanistan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamamasını kabul edilir bulmadıklarını belirten konuk Avrupa Hür İttifakı heyeti, azınlıktaki hak ihlallerini yakından takip ettiklerini belirtti.

Heyet ikinci ziyaretini İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ne gerçekleştirdi. Encümen Heyeti Başkanı Av Ahmet Kara, Encümen Heyeti üyesi Bilal Bodur, Okul Müdürü Selçuk Fehmi ve Okul Müdür Yardımcısı Eva Steryanidu karşılanan heyet, okulun tarihi ve özellikle bina sorunu hakkında önemli ve geniş bilgiler verdi. Heyete, İskeçe’de tek azınlık ortaokul ve lisesinin bu okul olduğunu ve yıllardır fiziki koşullarının çok kötü olduğunu defaatle dile getirildiğ ifade edildi. Heyetin büyük ilgi ve tepkisini çekti. .

Heyat daha sonra DEB Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Çiğdem Asafoğlu başkanlığında DEB Partisi Yönetim Kurulu ile Avrupa Hür İttifakı heyeti kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ağırlıklı olarak siyasi gelişmeler ve DEB Partisi’nin her alanda siyaset yapmasının önündeki %3’lük baraj engeli konuşuldu. Ayrıca görüşmede, DEB Partisi ile EFA işbirliğinin daha da genişletilmesi ve artırılması yönünde fikir birliğine varıldı.

DEB Partisi’ndeki görüşmenin ardından Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Merkezi’nde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri ile azınlığımızın temel sorunlarının ele alındığı verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Müftülük, vakıflar, eğitim ve kimlik gibi çözüm bekleyen kronik sorunlar konuk heyete aktarıldı. Toplantı sonrası Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, EFA Başkanı ve heyetine azınlığımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Konuk heyet daha sonra DEB Partisi Kurucu Başkanı ve ilk Genel Başkanı rahmetli lideri Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret etti. Konuk heyet ardından azınlık ve çoğunluk köylerini ziyaret ederek, azınlık ve çoğunluk arasındaki ekonomik koşulların farklılığını yerinde tespit etti. Minaresiz köy camileri, fiziki koşulları kötü olan köy okullarını görünce hayretlerini gizleyemediler.

Heyetin tüm ziyaretlerine DEB Partisi Genel Başkan Çiğdem Asafoğlu, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah ve BAKEŞ Genel Müdür Yardımcısı Kerem Abdürrahimoğlu eşlik etti.

DEB Partisi Genel Başkan Çiğdem Asafoğlu yaptığı açıklamada, verimli bir çalışma ziyareti gerçekleştirildiğini, EFA Genel Başkanı Lorena Lόpez De Lacalle Arizti başta olmak üzere beraberindeki heyete, azınlık sorunlarımıza gösterdikleri duyarlılık için çok teşekkür etti.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ünal, Eyalet Başkanı Metios’u makamında ziyaret etti
Önceki T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ünal, Eyalet Başkanı Metios’u makamında ziyaret etti
Krefeld'de Müslümanlar sevinçli:  Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak
Sonraki Krefeld'de Müslümanlar sevinçli: Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak