Başkonsolos Şener Cebeci’nin Yeni Yıl Mesajı

Başkonsolos Şener Cebeci’nin Yeni Yıl Mesajı

Değerli vatandaşlarımız, görev bölgemizdeki Türk Toplumunun değerli mensupları,

2020 yılının bahar aylarından itibaren yoğun bir şekilde etkisini gösteren Koronavirüs pandemisi, hayatımızın her alanını etkilemeye devam etmektedir. Başkonsolosluğumuz, pandeminin getirdiği yeni koşullara, olabilecek en hızlı şekilde intibak sağlamış, en zor zamanlarda bile mutat konsolosluk işlemlerinin güvenli ve kesintisiz bir şekilde devam etmesi için çaba sarf etmiştir. Bu vesileyle, bazıları pandemiden doğrudan etkilenmelerine rağmen özveriyle görevlerine devam eden personelimize şükranlarımızı sunuyorum

Hala devam eden bu zorlu süreçte bizler, görev bölgemizdeki Türk Toplumunun da değerli katkılarıyla, bir yandan vatandaşımızın sağlığını yakından takip etmeye, diğer yandan da Koronavirüs kaynaklı çeşitli mağduriyetlerin giderilmesi hususunda tüm imkanlarımızı seferber etmeye gayret ediyoruz. Bu bağlamda, pandeminin ilk aylarında gerçekleştirdiğimiz tahliye uçuşlarıyla binlerce vatandaşımızı evlerine kavuşturmaktan ayrı bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Öte yandan, toplumumuzun huzuru ve refahı için önem arzeden diğer konuların takibine pandemi koşullarına rağmen aynı kararlılıkla devam etmekteyiz. Irkçılığa, ayrımcılığa ve yabancı düşmanlığına maruz kalan insanlarımızın hak ve hukukunu gözetmeye, her kesimden vatandaşlarımızla yakın işbirliği ve diyalog içinde bulunmaya, Alman makamlarıyla işbirliğini geliştirmeye, toplumumuzu ilgilendiren konularda, bu defa ekseriyeti online olmak üzere eğitici ve yönlendirici faaliyetler gerçekleştirmeye, derneklerimizin etkinliklerini desteklemeye gayret etmekteyiz.

Telefonla veya yüz, yüze, yazılı veya sözlü olarak, sosyal medya aracılığıyla veya Dışişleri Bakanlığımızın/Başkonsolosluğumuzun online platformları üzerinden tarafımıza ulaşarak, talep, şikayet, görüş ve önerilerini bildiren vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm geliştirmek, önceliklerimiz arasında ilk sıralarda yer almaya devam etmektedir.

Özlediğimiz sağlıklı günlere yeni yılda kavuşmak için vatandaşlarımızdan beklentimiz;, resmi makamlarca açıklanan Koronavirüs tedbirlerine harfiyen uymak suretiyle, sağlık çalışanlarının mücadelesine katkı sağlamalarıdır. Böylelikle hem kendilerine, hem sevdiklerine hem de temas içinde bulundukları insanlara iyilik etmiş olacaklardır. İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu çetin sınamayı, ortak akıl ve sorumluluk duygusuyla aşabileceğimize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, hem şahsım hem de Essen Başkonsolosluğu personeli adına, yeni yılın ülkemize, vatandaşlarımıza ve tüm dünyaya sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diler, Türk Toplumunun değerli mensuplarının ve Alman dostlarımızın yeni yılını içtenlikle kutlarım.

Saygılarımla,

Şener Cebeci

 

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Ulusoy Türk esnafın yeni yılını kutladı
Önceki Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Ulusoy Türk esnafın yeni yılını kutladı
Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat
Sonraki Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat