Başkonsolos Aydın, Essenlilere teṣekkür etti

Başkonsolos Aydın, Essenlilere teṣekkür etti
Başkonsolos Aydın, Essenlilere teṣekkür etti

27 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasındaki 13 günlük güzel bir seçim atmosferinin yaşandığını söyleyen Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, “Başta görevliler olmak üzere tüm seçmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Essen seçim merkezi oy kullanma oranında dünya şampiyonu

Başkonsolos Aydın, “Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri için 27 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasında Essen Başkonsolosluğu’na bağlı Messe Essen – Grugahalle’deki seçim merkezinde güzel bir seçim heyecanı yaşandı, 17 sandıkta vatandaşlarımız oylarını rahatlıkla kullandılar. Mühürlü torbalardaki seçmen oyları yarın Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. Yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 751 bin 365 ulaştı. Kendi başkonsolosluklarımız arasında da tatlı bir rekabet oluyor. Essen Başkonsolosluğunda kullanılan oylar dünyada birinci sırayı aldığını düşünüyorum. Essen Başkonsolosluğu seçim merkezinde 90 bine yakın seçmenimiz oy kullanmıştır. Bu seçimlere katılım oranı, önceki seçimlere göre artış gösterip yüzde 52’ye ulaşmıştır” diye konuştu.

Başkonsolos Aydın’dan teşekkür

13 günlük seçim sürecini değerlendiren Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, “Vatandaşlarımızın güvenli bir ortamda rahat ve hızlı bir şekilde oy kullanabilmesini sağlayarak, güzel bir seçim atmosferi yaşadık” dedi.

Essen Başkonsolosu olarak ilk defa seçim heyecanı yaşadığını dile getiren Aydın, “Essen Başkonsolosluğu’na bağlı Messe Essen – Grugahalle’deki seçim merkezinde kurulan 17 sandıkta her parti temsilcisi müşahitlerle uyum içerisinde çalıştık. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ni huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf eden sandık görevlilerine, siyasi parti temsilcilerine, demokratik haklarını kullanarak sandığa gelen tüm seçmen vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, Deriner Barajı'nda
Önceki Türkiye'nin yerli otomobili Togg, Deriner Barajı'nda
DİTİB Genel Başkanı Kuzey:
Sonraki DİTİB Genel Başkanı Kuzey: "İmam eğitimini dini cemaatler organize etmelidir"