Başkan Jörg Müller "aşırılık yanlılarının artan fiyatları istismar edeceği" uyarısı

Başkan Jörg Müller "aşırılık yanlılarının artan fiyatları istismar edeceği" uyarısı

Brandenburg Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı (İç istihbarat servisi) Başkanı Jörg Müller, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, aşırılık yanlılarının, halkın enerji krizinden ve fiyatların artmasından çok etkilenmesini ümit ettiklerini, böylelikle halkta oluşacak güvensizliği devlete karşı propaganda yapmak için kullanmak istediklerini belirtti.

"Aşırılık yanlıları, Almanya'da öfkeli bir kışı hayal ediyor." ifadesini kullanan Müller, bu faaliyetleri dikkatli şekilde takip ettiklerini bildirdi.

Almanya İçişleri Bakanı Nanzey Faeser de "demokrasi düşmanlarının felaket, korku ve yok olma fantezilerini yaymak için krizleri kötüye kullanmayı beklediğini", aşırılık çevrelerinin şu anda halkı harekete geçirebilecek konular aradığını belirtti.

Faeser, "Daha önce virüs gösterilerinde olduğu gibi aşırı sağcıları ve diğer çeşitli çevreleri birbirine bağlayan demokrasiyi küçümseme ve devletimizi sarsma girişimi gibi şeyler ortak payda olmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Faeser, polisin olası yeni gösterilere hazırlıklı olduğunu ifade etti.

Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, Telegram gibi sosyal medya kanallarından enflasyon, enerji ve Ukrayna'daki savaşla ilgili içeriklerin yoğun şekilde paylaşıldığını gözlemledikleri bilgisini verdi. 

Gazetenin haberinde, Almanya İçişleri Bakanlığının, fiyat artışlarının çok fazla insanı etkilemesi ve sonbaharda yeni bir Virüs dalgası yaşanması durumunda radikalleşme potansiyelinin bulunduğu ve salgın sırasındaki gibi aşırı sokak gösterileri düzenlenebileceği uyarısı yaptığına işaret edildi.

Rusya, 14 Bulgar diplomatı “istenmeyen kişi” ilan etti
Önceki Rusya, 14 Bulgar diplomatı “istenmeyen kişi” ilan etti
Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı
Sonraki Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı