Başbakan Miçotakis: ‘Yeniden seçilirsem Türkiye’ye dostluk eli uzatırım ama saf değilim”

Başbakan Miçotakis: ‘Yeniden seçilirsem Türkiye’ye dostluk eli uzatırım ama saf değilim”

Miçotakis Associated Press’e verdiği röportajda, niyetinin Türkiye’de yapılacak seçimlerin galibine "dostluk eli uzatmak" olduğunu vurgularken, Türkiye’de oluşacak yeni hükümetin Batı’yla ilişkilerini gözden geçirmesini ümit ettiğini söyledi. 

Miçotakis, bir sonraki Türk hükümetinin Batı’ya ve sadece Yunanistan’a değil, aynı zamanda Avrupa, NATO ve ABD’ye yönelik yaklaşımını da tamamen gözden geçireceğini umduğunu belirtti. İki ülke arasındaki ilişkiler konusunda saf değil gerçekçi olduğunu ifade eden Başbakan Miçotakis, "Bu, caydırıcı gücümüzü ve savunmamızı güçlendirmeye devam edeceğimiz anlamına geliyor." dedi. 

Miçotakis şöyle konuştu: “Keşke GSYİH’mızın yüzde 2’sinden fazlasını savunmaya harcamak zorunda kalmasaydık. Ama ne yazık ki bizden çok daha büyük ve saldırgan davranan bir ülkenin yanında, güvenli olmayan bir bölgede yaşıyoruz. Kalıcı bir gerilim içinde yaşamamak için bir felaket olmasını beklememeliyiz." dedi. 

Daha iyi ilişkilerin kurulması için Türkiye tarafından dile getirilen savaş söyleminin sonlandırılması gerektiğini savunan Miçotakis, “Türk hükümeti bir gece adalarımızı işgal edeceğini ilan ediyorsa, bu tabii ki bir güven ve iyi niyet ortamı oluşturmaya pek elverişli bir durum değil.” ifadelerini kullandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a dostluk mesajı
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a dostluk mesajı
Türk kelimesi yer aldığı için derneklerimiz kapatıldı
Sonraki Türk kelimesi yer aldığı için derneklerimiz kapatıldı