Başbakan Miçotakis ‘Doğu Makedonya - Trakya 2030’ programı açıklandı

Başbakan Miçotakis ‘Doğu Makedonya - Trakya 2030’ programı açıklandı

Batı Trakya’ya iki günlük ziyarette bulunun Başbakan Kiriakos Miçotakis, bugün (13 Ocak Cuma) Gümülcine’de “Doğu Makedonya Trakya 2030” programının tanıtımında konuştu. 

Eyaletin gelişmesi için gereken tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Miçotakis, özellikle bölgenin stratejik konumu sebebiyle altyapı çalışmalarına önem verileceğini belirtti. Bölgedeki liman, otoyol ve tren taşımacılığını geliştirmek için önemli projeler olduğunu kaydeden Miçotakis, Dedeağaç Limanı’nın hem kara hem de tren yolu ile tüm ülkeye bağlanmasının hedeflendiğini belirtti. 

Eyalet geneli için yaklaşık 360 projeye toplam 6,8 milyar euroluk kaynak aktarılacağını söyleyen Başbakan, bölgenin enerji, ticaret ve turizm alanında önemli gelişmeler kaydedeceğini savundu. 

Sınır kapılarının modernleştirilmesi konusunda geç kalındığını kabul eden Miçotakis, bu konuda da en yakın zamanda gereken adımların atılacağını sözlerine ekledi. 

Sınırların güvenliği konusuna oldukça önem verdiklerini vurgulayan Başbakan Miçotakis, “Hem Yunanistan hem de AB’nin sınırlarını koruyoruz” ifadelerini kullandı. Miçotakis, Meriç ili sınırına inşa edilen çelik çitin tamamen devlet kaynakları ile tamamlanacağını hatırlattı. 

Sağlık alanında da düzenlemelere gidileceğini aktaran Miçotakis, bunun en önemli örneklerinden birinin Gümülcine’de inşa edilecek yeni hastane olduğunu kaydetti. 

Poşetle doğal gaz taşıyorlar
Önceki Poşetle doğal gaz taşıyorlar
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı