Bakan Çavuşoğlu Yunanistan'ı sert uyardı!

Bakan Çavuşoğlu Yunanistan'ı sert uyardı!

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, "Yunanistan, adaların statüsünü bozmuştur. Dolayısıyla Yunanistan'ın bu adaları silahsızlandırması gerekir. Aksi takdirde egemenlik tartışması başlar."dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda dış politika gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, "Yunanistan, adaların statüsünü bozmuştur. Dolayısıyla Yunanistan'ın bu adaları silahsızlandırması gerekir. Aksi takdirde egemenlik tartışması başlar."dedi. 

Lozan ve Paris anlaşmaları ile Yunanistan’a verilen adaların silahlandırılamayacağı belirten Çavuşoğlu, "Her iki anlaşmada da aynı şart var. Yunanistan bu adaları silahlandırmayacak. Fakat silahlandırmaya başladılar ve önce inkar ettiler sonra kabul ettiler. Dediler ki Türkiye'den tehdit var. Sonuçta Türkiye olarak biz gerekli uyarılarımızı yaptık. BM'ye iki tane mektup gönderdik. Birincisinde Yunanistan'ın bu adaları silahlandırdığını ikicisinde daha detaylı şekilde hukuki olarak izah ettik. 

Yunanistan'ın bu adaları silahsızlandırması gerekir. Aksi takdirde egemenlik savaşı başlar. Yunanistan geri adım atmazsa adaların bağımsızlığını tartışmaya açarız." diye konuştu. 

Çavuşoğlu, Yunan siyasetçilerin Türkiye'ye yönelik tavrıyla ilgili, "Her gün Türkiye'ye 5-10 kez saldırmazlarsa kendi halklarını tatmin edemeyeceklerini düşünüyorlar." diye konuştu.

Yunanistan Türkiye sınırdaki çelik çite 80 kilometre ek
Önceki Yunanistan Türkiye sınırdaki çelik çite 80 kilometre ek
Farklı kökenler ve Türkçe şarkılarla Nefes Korosu, 25 Mayıs'ta Bochum'da
Sonraki Farklı kökenler ve Türkçe şarkılarla Nefes Korosu, 25 Mayıs'ta Bochum'da