Bakan Çavuşoğlu: ‘Yunanistan’ın giriş yasağı tutumuna karşılık vereceğiz’

Bakan Çavuşoğlu: ‘Yunanistan’ın giriş yasağı tutumuna karşılık vereceğiz’

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas’ın Türkiye’ye girişinin teknik bir nedenden dolayı geciktiğini ve kasıt olmadığını söyledi. 



Çavuşoğlu, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Çavuşoğlu, Cicikostas’la ilgili yöneltilen bir soruya, "Burada kastın olmadığı açık. Teknik bir sorundan dolayı Yunan vatandaşının ülkemize girişi gecikti. Bu teknik sorunun giderilmesinin ardından Yunan vatandaşının ülkemize girişine izin verildi." yanıtını verdi. 

"Bazı Türk yetkililere Yunanistan'a giriş izni verilmemesi" hakkındaki soruya da yanıt veren Çavuşoğlu, İzmir'deki olayla bunun bir bağlantısının olmadığını söyledi. 

Yunanistan'ın bilerek uyguladığı bazı yasaklar olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Biz de bu konuya ilişkin olarak Yunan makamlarını uyardık. Bazı yetkililerimize yönelik Yunanistan'a giriş yasağının devam etmesi halinde, buna karşılık vereceğiz." ifadesini kullandı. 

Şehir itfaiyesinden Türkiye Camii’ne ziyaret
Önceki Şehir itfaiyesinden Türkiye Camii’ne ziyaret
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı