Avrupa bizi tercihe zorlamasın

Avrupa bizi tercihe zorlamasın
Avrupa bizi tercihe zorlamasın
Avrupa bizi tercihe zorlamasın

Hedef Avrupa Dışındaki Kıtalar

Köksal Kuş, Avrupa’nın Sesi’ne konuştu,başkanlık görevini devraldıktan sonra Avrupa’da eksik kalan özellikle Balkanlar ve Yunanistan’daki teşkilatlanmaları tamamlayacaklarını belirterek, "Bundan sonraki hedefimiz dünyanın diğer kıtalarında da teşkilatlanmak. Yurtdışında yaşayan Türklerin ve kardeş toplulukların bulunduğu her ülkede olacağız. Avrupa dışındaki kıtalardaki ülkelere de açılacağız. İlk olarak ABD, Avustralya ve Japonya’da da teşkilatlanmayı hedefliyoruz" dedi.

DÜNYAYA AÇILAN BİR YAPILANMA

2018’deki kongreye kadar Avrupa’ya hitap eden bir yapıları olduğunu ifade eden Kuş, artık dünyaya açılan bir yapıya dönüştüklerini vurguladı. "Dünyadaki bütün soydaş ve akraba topluluklarımızı siyasi, sosyal ve kültürel birliktelikte ortak bir amaç etrafında birleştirerek, değerleri doğrultusunda kimliklerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz" diye konuşan Köksal Kuş, "Bizden önceki yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımız  bu konuda önemli bir altyapı çalışması yaptı. Biz de yapmıştık, onlar daha da üzerine koydular. Balkanlarda ve Avrupa’daki teşkilatlanmamızı tamamladıktan sonra dünyanın diğer ülkelerindeki teşkilatlanmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

İNSANLARIMIZA KOLAYLIKLAR SAĞLADIK

Türkiye`deki siyasi irade ve resmi kurumlarla olan iyi ilişkileri nedeniyle Avrupa’daki Türklerin bir çok konudaki sıkıntısına çözüm üretilmesini sağladıklarını ifade eden Kuş, dövizle askerlik bedelinin düşürülmesi ve katılım mecburiyetinin kaldırılması, yurtdışında sahip olunan otomobillerin Türkiye’deki kullanım sürelerinin iki yıla çıkarılması, emeklilere yönelik kolaylıklar sağlanması ve seçme hakkının verilmesi gibi konuları örnek gösterdi. Kuş, “Dünya çapında ve özellikle Avrupa’da gözlemlenen ırkçılık, demokrasimiz ve ortak değerlerimiz için ciddi tehlike oluşturmaktadır” diyerek, ırkçılık, İslam düşmanlığı ve antisemitizm ile mücadeleyi çalışmalarının merkezine koyacaklarını kaydetti.

GENÇLERİN YOLU AÇILMALI

Köksal Kuş, teşkilat olarak Avrupa’ya yönelik çalışmalara öncelik vereceklerini belirterek, özellikle yeni kuşakların yaşadıkları ülkelerde siyaset, spor, ekonomi, eğitim ve sosyal alanlarda etkili konumlara gelebilmeleri için gayret edeceklerini vurguladı. Kuş, "Babalarımız fabrikalarda çalışıyordu ama gençlerimiz artık Alman toplumuna bilgi ve beceri düzeyleriyle katma değer sağlayan bireyler olmalı. Benim işyerimde çalışan Almanlar Mesut Özil’in gollerinden sevinç duyuyor. Prof. Uğur Şahin Alman toplumuna çok önemli mesajlar vermiştir. Gençlerimizin yollarını açmalıyız" dedi.

TERCİHE ZORLANMAK İSTEMİYORUZ

Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerde siyasette etkili olamadıklarını kaydeden Kuş, “Kalıcı olduğumuzu geç anladık. Siyasette etkili olabilmek için çok alt kademelerden başlamak gerekiyor. Türk toplumu olarak biz geç kaldık, insanımız şu anda belediye encümeni seçimlerinde etkili ama eyalet meclislerinde ve federal mecliste de etkili olmalıyız. İçinde yaşadığımız ülkeyle Türkiye arasında köprü kuracak siyasetçiler yetiştirmeliyiz. Bizler Türkiye ile örneğin Almanya arasında tercihe zorlanmak istemiyoruz. Türkiye kökenli Avrupalılarız. Yaşadığımız ülkelere katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye mezunu Somalili Bakan 'Türkiye benim ikinci evim
Önceki Türkiye mezunu Somalili Bakan 'Türkiye benim ikinci evim
Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek
Sonraki Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek