ATİB Genel Başkanı Durmuş Yıldırım’ın Ramazan Bayramı Mesajı

ATİB Genel Başkanı Durmuş Yıldırım’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Muhterem Müslümanlar, Değerli Kardeşlerim,

Sayısız manevi güzelliklerin yaşandığı ve mükafatların sınırsız olarak verildiği mübarek bir Ramazan ayını daha idrak ederek, Müslümanların iki büyük bayramından biri olan Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın sevincini yaşıyoruz. 

Hamdolsun bu sene Avrupa Müslümanları olarak, iki yıl korona yasağından sonra Ramazan ayını iftar sofralarının birleştirici ve bütünleştirici atmosferinde geçirdik. Aynı zamanda, Camilerimizde mukabele ve teravih namazlarında da yan yana, omuz omuza saf tutarak eda etmiş olduk.

Değerli kardeşlerim,
Bir inancın karşılık bulması, ancak günlük hayatta uygulanmasıyla mümkündür. Bazen kendimizden kaynaklanan, bazen de içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı birçok eksiğimize rağmen, Müslüman göçmenler olarak yaşadığımız ülkelerde Ramazan ayında tutulan oruçların ve herkese açık iftar sofralarının artık çoğulcu toplumun kamuoyunda karşılık bulmasında elbette ki gerek şahıs gerekse kuruluş olarak gayret gösteren herkesin payı var.

Bayramımız iş günlerine denk gelse de şartların elverdiği ölçüde aile içinde ve yakın akraba ve dost çevresinde bayramlaşarak yakınlaşmalı, özellikle çocuklar sevindirilmeli, yaşlı ve kimsesizler ihmal edilmemelidir. Farklı değerlerin hâkim olduğu bu coğrafyada varlığımızın devamı noktasında bize özgü olan bayramlaşma kültürü çok önemlidir. Bu geleneğimiz aile çevresinde olduğu kadar dernekler bünyesinde de özellikle çocuklar ve gençlerle birlikte kutlanmalıdır.

ATİB – Hilal Yardım Organizasyonu olarak her zamanki gibi bu Ramazan ayında da verdiğimiz iftarlık gıda paketleri ve iftar yemekleri, nakit yardım desteği, fitre, zekât ve bağışlarla, mağdur, mazlum, yoksul ve kimsesizlerin yardımına koştuk.

Bu idrak ve şuurla bütün din kardeşlerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyor, bu bayramın İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

YTB, KKTC “Gönül Köprüsü” iftar programı düzenledi
Önceki YTB, KKTC “Gönül Köprüsü” iftar programı düzenledi
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti