Asafoğlu: “Pandemi sürecinde Batı Trakya Türk Azınlığı ayrımcılığa maruz bırakıldı”

Asafoğlu: “Pandemi sürecinde Batı Trakya Türk Azınlığı ayrımcılığa maruz bırakıldı”
Asafoğlu: “Pandemi sürecinde Batı Trakya Türk Azınlığı ayrımcılığa maruz bırakıldı”

Dostluk Eşitlik Partisi (DEP) Genel Başkanı Çiğden Asafoğlu, yayımladığı açıklamada ifadelere yer verdi:
“Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci, ülkemiz Yunanistan’ı özellikle ekonomik krizin en çok hissedildiği Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı maddi yönden oldukça etkilemiştir.


Ülke genelinde pandemi sürecini ekonomik anlamda en hafif şekilde atlatabilmek adına hükümet tarafından birçok ekonomik destek paketleri açıklanıp destekte bulunulmuştur. Son olarak iktidar, gelir kaybına uğradıkları gerekçesi ile Virjinya tipi tütün üreticilerini “De Minimis” kapsamına alarak maddi destek verileceği yönünde açıklamalarda bulunmuştur.


Pandemi sürecinde bir çok kez ötekileştirilmiş olan Batı Trakya Türk Azınlığı hükümet tarafından bir kez daha ayrımcılığa maruz bırakılmıştır.


Çoğunluğu Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığından oluşan basma tipi tütün üreticilerini de bu bağlamda “De Minimis” kapsamı dışında bırakılması kabul edilemez ve talihsiz bir karar olmuştur.
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak yapılan bu yanlışın yetkililer tarafından bir an evvel düzeltilmesini, diğer tütün üreticileri gibi Azınlığın ürettiği basma tipi tütün üreticilerine de bu kapsamda yardım edilmesini talep etmekteyiz.”

Türkiye 2021'in iki ayında 27 ülkeye bal sattı
Önceki Türkiye 2021'in iki ayında 27 ülkeye bal sattı
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor