Araç ehliyeti olanların dikkatine

Araç ehliyeti olanların dikkatine

Sürücü belgeleri kart formatında olan sürücülerin ise bu belgeleri en geç 19. Ocak 2033 tarihine kadar değiştirmeleri gerekiyor. Bu durumda olan sürücüler mevcut sürücü belgelerini kimlik ya da pasaportun yanısıra biyometrik olarak çekilmiş vesikalık fotoğrafla birlikte 25 Euro karşılığında trafik dairesinde (Straßenverkehrsamt) değiştirebilecekler.

Yeniden sınava tabii tutulmayacak.

19 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren kanun çerçevesinde, sürücü belgelerinin sahteciliğe karşı korunabilmesi amacıyla yeni kartların geçerlilik süresi 15 yıl ile sınırlandırılacak. Söz konusu kanuna göre sürücü belgesini değiştirenler yeniden sınava tabii tutulmayacak. İsteyen sürücüler eski belgeleri iptal ettirip hatıra olarak saklayabilecek. Yeni yasaya göre belirtilen süre içerisinde eski sürücü belgesini iptal ettirmeyen ve bu belge ile araba kullanan kişilere ise 10 Euro idari para cezası uygulanacak.

19. Ocak 2033 tarihine kadar sürücü belgelerini değiştirebilecekler.

Kural olarak, sürücü belgeleri veriliş tarihleri baz alınarak değiştirilecek. Ancak 1953 yılından önce doğmuş olanlar istisnai olarak en geç 19. Ocak 2033 tarihine kadar sürücü belgelerini değiştirebilecekler. Veriliş tarihleri 31.Aralık 1998 yılına kadar olan ehliyetlerde doğum tarihleri baz olarak alınırken, veriliş tarihleri 1 Ocak 1999 - 18. Ocak 2013 tarihleri arasında olan ehliyet sahipleri de ehliyetlerindeki bitiş tarihleri baz alınarak sürücü belgelerini değiştirebilecekler.

Kaynak: https://www.almanyabulteni.de 

 

Biga’da minibüs kazasında  2 yaşındaki çocuk öldü
Önceki Biga’da minibüs kazasında 2 yaşındaki çocuk öldü
DİTİB Kocatepe Camii'nde özel çocuklarla neşeli bayram kutlaması
Sonraki DİTİB Kocatepe Camii'nde özel çocuklarla neşeli bayram kutlaması